ETTER OPPSTART: Hakon Lærum i splitter nytt kontorhus på Bragernes i 2016.

Kontorhuset-Hakon slutter i jobben:
- Tid for å gjøre noe annet

Selger seg ut av selskapet: - Klar for nye utfordringer.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Hakon Lærum (53) og Kontorhuset er en slags symbiose. Slik har det vært i åtte år. Fra årsskiftet er det slutt.

– Tid for å gjøre noe annet, sier Lærum.

Det startet i 2015. Den gang satt han alene på Kontorhuset i Nedre Storgate 37 på Bragernes. Oppgaven var å fylle bygget med leietakere. Inn kom enkeltmannsselskap, gründere og småbedrifter.

Siden har han etablert kontorhus i Lier, Asker og på Strømsø. Kontorhuset har vokst. I dag har han leid ut kontorlokaler til over 100 bedrifter. 400 arbeidsplasser er fylt opp på fire kontorhus.

Nyskapende satsing

– I 2015 var alt nytt. Vi gjorde noe nytt i Drammen. Noe vi trodde på. Det tok halvannet år å fylle bygget. Siden har vi gjort det samme tre ganger til, og vi har utviklet konseptet. Vi har gått fra skreddersøm for små bedrifter til gode løsninger som også passer for mellomstore bedrifter, sier Lærum.

– Hakon har lagt ned en kjempeinnsats. Han har jobbet hardt og skapt gode resultater på kontorhusene vi har etablert. Det har vært en nyskapende og flott reise, sier Ola Semb i Dpend. Det er hans selskap som er største eier i Kontorhuset.

Nå overlater Lærum stafettpinnen til nye krefter.

– Det vi gjorde i 2015 var unikt. I hovedsak har vi det samme konseptet i dag. Grunntanken er «plug and work». De som flytter inn skal bruke alle krefter på drift av eget selskap. Resten tar vi oss av. Det handler om mer enn kaffemaskiner, toalettpapir, kjøkken, kantine og printer. Vi tilbyr alt du trenger og et profesjonelt nettverk. Det skal lønne seg å ha adresse hos oss, sier Lærum.

Stø kurs fortsatt

– Bedriftene som har adresse på våre kontorhus, skal ikke merke at Hakon slutter. Vi kjører videre som vi har gjort, sier Semb.

Han har startet prosessen med å finne Hakon Lærums etterfølger. Driften ivaretas av Kolbjørn Stuvebakken. Han fortsetter i rollen han har i selskapet.

– Vi kommer til å savne Hakon. Han har lagt ned en solid jobb. Det gjør vår oppgave enklere. Vi har gode rutiner. Bedriftene vi har hos oss skal også fremover ha den samme gode oppfølgingen, sier Kolbjørn Stuvebakken. Han kom til Kontorhuset for to år siden.

– Det gjør det mye lettere å slutte. Jeg vet at Kolbjørn har «alt under huden». Jeg er derfor helt trygg på at alle bedriftene hos oss er i de aller beste hender, sier Lærum.

Inn i tenkeboksen

Hakon Lærum har ikke lagt noen planer for 2023.

– Siste arbeidsdag blir 31. desember. Fram til den dagen er jeg fortsatt Kontorhusets mann. Det er sånn jeg er skrudd sammen. Inntil jeg går av, handler det om Kontorhuset, så skal jeg bruke nyåret og tiden etter årsskiftet til å tenke på neste utfordring. Hva den blir, aner jeg ikke, sier Lærum.

Han selger seg også ut fra selskapet hvor han har vært en av to eiere.

– Dpend kjøper mine aksjer. Vi har hatt et godt samarbeid og en spennende reise sammen, fra vi startet på Bragernes til der vi er i dag, sier Lærum.

Powered by Labrador CMS