Nok en elsparkesykkel-aktør inn Drammen: Rullet ut 300 sykler i helga

Selskapet Bolt har tatt opp konkurransen i Elvebyen - og lover å være billigst.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: - Under lansering vil en tur koste 0,1 kr/min. Det betyr at de vil være den billigste aktøren i byen, uttaler selskapet i en pressemelding.

- Vi opplever at byer har begynt å spørre etter oss, sier Jose Rei, Bolts sjef for elsparkesykler i Norge.

I helgen plasserte de ut 300 elsparkesykler i Drammen,

– Vi har alltid et meget bevisst forhold til at vi kun skal sette ut et forsvarlig antall sparkesykler og at vi justerer alltid antallet etter behov. Vi håper at folk bruker elsparkesyklene til å besøke restauranter, butikker og andre steder som har vært stengt og som nå trenger besøkende.

Gert Myhren, fra Samferdsel, vei- og parkforvaltning i Drammen kommune forteller de ser fram til videre dialog med Bolt for å gi Drammens innbyggere et best mulig alternativ til bil

– Kommunen har hatt gode samtaler med Bolt i forkant av lanseringen, og ser fram til videre dialog, sier Myhren.

Bolt er fra før etablert seg i Oslo, Lillestrøm, Bergen og Fredrikstad. I løpet av sommeren vil også Bolt lanseres i fire andre nye byer. Det innebærer en doblig av antall sparkesykler på et år.

– Vi opplever at byer nå tar kontakt med oss, og spør om vi kan komme til deres by eller region. Det tar vi som et tegn på at vi gjør ting riktig, og at vår strategi om å ikke overstige behovet til en by og skape skape kaos, men heller ha et bærekraftig antall elsparkesykler er det som fungerer, sier Rei.

Det er fra før flere andre selskaper med elsparkesykler i Drammen, blant annet Bird og Tier, som hver seg har flere hundre sparkesykler i gatene.

LES OGSÅ: Nå blir du bøtelagt om du bruker disse feil sted

Powered by Labrador CMS