ENERGIBUNT: – Vi må tørre å feile for å lykkes, sier Johanna Skjelsbek.

Ny «Brunosten»-direktør avslører:
- Gleder oss til skybar på hotellet

Når hotelleier Petter Stordalen skal ha toppleder til sine hoteller, kan det se ut til at den nye direktøren på Quality River Station på Strømsø er prototypen på hva han ønsker. Johanne Skjelsbek (bilde) fremstår som energisk, blid, full av ideer og ikke redd for å gå nye veier.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: - Det nye hotellet du leder blir kalt for «Brunosten», hva tenker du om det Johanna?

– Det syntes jeg er helt supert. Det er befolkningen som har gitt oss navnet, så da har man en mening om oss utseendemessig i alle fall. For meg er en brunost noe ekte og kjært, de aller fleste kjenner til det, og ikke minst liker det. Så vi har blitt et tydelig landemerke i Drammen som man har et forhold til enten man har besøkt oss eller ikke, sier direktøren.

Byttet hotellkjede

- Du var i flere år sjef på Scandic Ambassadeur som ikke ligger så langt unna her på Strømsø. Var det et vanskelig valg å bytte hotell, og ikke minst hotellkjede?

– Selvfølgelig var det ikke så lett. Dialogen startet i november 2022, og jeg sa ikke ja umiddelbart. Jeg måtte tenke meg godt om. Scandic Ambassadeur er et bra hotell, vi har levert gode tall, og det er et flott personale. Men jeg tenkte til slutt at det var riktig tid for nye utfordringer, så i skarp konkurranse med andre kandidater fikk jeg til slutt muligheten til å overta etter tidligere direktør Anne-Margrethe Tveit. Jeg gleder meg til å løfte hotellet videre, sier Skjelsbek med en stort smil.

- Hva kjennetegner din lederstil som leder for et stort hotell?

– Min lederstil tror jeg uansett om bedriften er et hotell eller annen virksomhet, at man må gi de man har ansvaret for, enten det er ledere eller ansatte, muligheten til å prøve ut gode ideer uten å være redd for å gjøre feil. Det å ta initiativ, utforske og skape gir resultater. Noen ganger går man «litt på tryne», og andre ganger blir det suksess. Det er viktig å gi rom for å tørre for å skape fremdrift, sier Johanna Skjelsbek.

Skybar

- Hva er planer fremover for hotellet?

– Først og fremst skal vi levere gode driftsresultater. Vi skal ha den aller beste frokosten til våre gjester. Målet er å komme på toppen av pallen. Så skal vi gjøre vår restaurant, Brasserie X, til et sted hvor lokalbefolkningen kommer for å ta seg et godt måltid enten de bor på hotellet eller ikke.

- Det er konkrete planer for å lage gode plasser for uteserveringer rundt hotellet, hvor man en god sommerdag kan ta seg et måltid og litt godt å drikke. Vi ønsker å være et hotell der vi skaper minneverdige opplevelser for hele byen, og samtidig være best på konferanser.

- Ikke minst gleder vi oss til å få på plass en fantastisk SkyBar på sikt på toppen, hvor man kan nyte utsikten over den flotte byen vår. Jeg kunne ramset opp mye mer, men nå må jeg faktisk løpe videre, sier den nye sjefen på «brunosten».

Denne saken var først publisert på vikenvest.no.

Powered by Labrador CMS