SE BILDER: Fra lufta og bak fasaden!

Bli med inn i Drammens nye business-kvartal

Med et minimalistisk uttrykk og skandinavisk design over 14 etasjer, åpnet Quality Hotel River Station i helga - som første bygg i rekken av det som blir Strømsøs nye skyline.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Konferansehotellet rager drøyt 60 meter over bakken, og har på folkemunne allerede fått tilnavnet «brunosten».

Det «påhengte» tilbygget i glinsende metallfasade rommer en stor konferansesal med kapasitet på 400 mennesker, men har foreløpig ikke fått noe eget navn.

- Men det bør vi kanskje tenke på. Har du et forslag, spør hotelldirektør Margrethe Tveit når DRM24 er innom på omvisning lørdag.

«Full pupp» fra dag én

Siden hotellets offisielle åpning fredag har det vært full rulle med åpningsfest og gjester, og de 60 ansatte har hatt nok å hengre fingrene i. 

- Vi har praktisk talt vært fullbooket siden i går, hvor vi også hadde konferanse på åpningsdagen. Det er det ikke alle hoteller som kan skilte med, smiler Tveit.

Også dagene som kommer er det duket for nye konferansegjester og seminarer. Og bookingene renner etter sigende inn nå som julebordsesongen står for tur.

Åpnet for nysgjerrige drammensere

I tillegg til hotellets gjester holder man også åpent for alle som vil innom og se på det nye hotellet hele åpningshelga.

Og det er mange som har vært innom for å se hvordan det omdiskuterte bygget ser ut innvendig. Et minimalistisk utrykk med skandinavisk design, mur, glass og jordfarger preger hotellet. 

- Og et gjennomgående jernbanetema, poengterer hotelldirektøren, og viser til blant annet jernbaneskinnene på alle dørnumrene. 

- Og så kan vi garantere flott utsikt til gjestene med gulv til tak-vinduer i alle rom, sier Tveit.

Siste skrik på teknologifronten

Hele 2. etasje er viet til hotellets konferanse- og kursvirksomhet, med møterom i ulike størrelser, «togvogner», lounge-område, styrerom og konferansesal - alt etter behov. 

- De tekniske løsningene er topp moderne, og nesten hele hotellet er app-styrt, forteller Tveit.

After work

I likhet Scandic Ambassadeur ønsker hotellet også å tiltrekke seg bar- og middagsgjester til sine to spisesteder - en frokost- og lunsj-kafé, samt en a la-carte restaurant. I vestibylen i 1. etasje er det dessuten bar-område med sittegrupper.

- Vi kommer til å satse på after work-konseptet, forteller Tveit.

PS: 14. november kommer Choice-boss Petter Stordalen med toget fra Oslo for å sørge for «grand opening» av det nye hotellet.

MODERNE ARKITEKTUR: En helt ny bydel er i frem med å vokse frem langs jernbanen på Strømsø.
UTSIKT: Hotelldirektør Margrethe Tveit kan konstatere at utsikten fra en av hotellets to suiter i 13. etasje trolig er blant de beste i Drammen sentrum.
BRASSERIE X: Det er navnet på a la-carte-restauranten i hotellets 1. etasje, som har egen inngang fra gateplan. - Her har vi langbord med plass til 12 gjester, forteller hotelldirektøren.
SE FLERE BILDER AV HOTELLET:
Powered by Labrador CMS