
Åpner hverdagsrestaurant med hverdagspriser!
I februar/mars åpner Bragerneskroa Familierestaurant – en restaurant med priser som skal passe familier flest.
BRAGERNES: Foreløpig er det iherdig oppussing, for nærmest hele restauranten skal bli ny etter at Bombay Grill og Bar, som tok over etter «Mo's Ember grill og vinhus» i mai i fjor, måtte kaste inn håndkleet etter kort tids drift.
Arbeidene startet for to uker siden, og vil pågå noen uker til. Driverne håper på åpning i månedsskiftet februar/mars, har søkt om skjenkebevilling og ansetter i disse dager medarbeidere.
Fra renhold til restaurantdrift
Bak nysatsingen står Nazire Kocakulak (45), som driver et renholdsfirma i Oslo, hvor hun bor med datteren Gamze Caliskan (19).
Kocakulak har nok å gjøre i Oslo, og har derfor gitt datteren Gamze Caliskan ansvaret som restaurantsjef.
- Da kan jeg være litt mer på baksiden, det synes jeg er gøy, forteller Kocakulak.
- Jeg har drevet restaurant tidligere, og jeg driver med renhold nå. Renslighet er noe av det viktigste hos en restaurant, så det passer perfekt, forteller 45-åringen.
Med seg på laget har de også daglig leder Nuri Karatas og nestleder Ziya Avci fra Drammen.
- De siste åtte årene har jeg jobbet på Lierkroa, men for en måned siden sluttet jeg for å bruke erfaringene mine videre her, både som kokk og daglig leder, forteller Karatas.
Husmannskost
Og selv om driverne er tyrkiske, blir det ingen tyrkisk meny. Restauranten skal servere typisk hverdagsmat til både lunsj, middag og dessert – til hverdagspriser. Karatas kan fortelle at det til en hver tid vil være varmretter basert på kjøtt og fisk, men også vegetariske alternativer på menyen.
- Bragernes trenger en restaurant med mye utvalg, og med priser som gjør at hele familie kan gå ut å spise uten at det koster for mye, sier Karatas.
Hver dag vil det også være en ny dagens rett på middagsmenyen, og en dagens suppe til lunsj.
- Og barna vil selvfølgelig kunne velge retter fra en egen barnemeny.
Selvbetjening
Varmretter som blir tilberedt på kjøkkenet vil bli servert til bordene, mens resten av maten vil ha et selvbetjeningskonsept.
Typiske lunsjretter som smørbrød, bagetter og omeletter vil være å få kjøpt i disk. Her vil det også komme en salatbar hvor man kan plukke det man selv ønsker.
En dessert- og kakebuffet vil også komme på plass, kan driverne røpe.
Uteservering
Restauranten har foreløpig 80 sitteplasser innendørs, men driverne håper å kunne utvide etterhvert.
På sommeren vil det også bli uteservering på Bragerneskroa. Både på gateplan og på restaurantens veranda.
- Restaurantens beliggenhet er ikke tilfeldig, utsikten og parkeringsmulighetene gjorde avgjørelsen enkel, forteller eierne til DRM24.
LES FLERE NÆRINGSLIVSSAKER HER



