Leif Helge Skjelbred-Lahn, beredskapskoordinator i Glitre Nett, foran nødstrømsaggregatet som er sendt til Ukraina.
Leif Helge Skjelbred-Lahn, beredskapskoordinator i Glitre Nett, foran nødstrømsaggregatet som er sendt til Ukraina.

Nødstrømsaggregat fra Glitre til Ukraina

Russlands angrep på Ukraina har ført til omfattende skader på infrastrukturen til energiforsyningen. Glitre Nett er et av nettselskapene som har bidratt med utstyr til Ukraina, som fremdeles har et stort behov for hjelp for å få reparert strømnettet.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: − Krigssituasjonen i Ukraina gjør at det er kontinuerlig behov for utstyr for å reparere skadene som oppstår i forbindelse med russiske bombeangrep. Her i Norge samarbeider REN med NVE for å kartlegge hvilket materiell det er behov for og som kan sendes, forteller Leif Helge Skjelbred-Lahn, beredskapskoordinator i Glitre Nett sør.

REN bistår NVE med kartleggingen av hvilke materiell både norske nettselskap og kraftprodusenter kan bidra med. Det er et stort behov for det meste, alt fra større transformatorer til enklere materiell som linjer, isolatorer, klemmer etc.

− Sommeren 2022 bidro vi med 9 transformatorkiosker for distribusjonsnettet, 100 lavspentsikringer, og 2 linjebrytere til 22 kV nettet. Rett før påske i år ble et stort kontainerbasert 500 kVA nødstrømsaggregat hentet i Kristiansand og sendt til avtalt bestemmelsessted i Ukraina, forteller Leif Helge Skjelbred-Lahn.

Han synes det er flott at Glitre Nett kan bidra med utstyr for å gjenopprette strømforsyningen i Ukraina, og understreker at utstyret som er sendt til Ukraina ikke bidrar til å svekke beredskapen til Glitre Nett her hjemme.

Powered by Labrador CMS