REAGERER: Leder i hovedutvalget for oppvekst og utdanning, Cathrin Janøy, er frustrert over at Pride-flaggene ikke får henge i fred på byens skoler.

Nok et prideflagg revet ned: - Kan ikke la frykten vinne

Også på Skoger skole fant man flagget på bakken mandag. Reaksjonene fra det politiske miljøet i Drammen lar ikke vente på seg etter flere episoder med skjending av Pride-flagget.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: - I helgen har uvedkommende fjernet regnbueflagget og flaggsnora er klippet over og ødelagt, skriver Skoger skole på sin Facebookprofil mandag.

Fra før har alle skolene i Svelvik, samt Fjell skole hatt tilsvarende episoder.

- Dette er bare trist, og det understreker samtidig viktigheten av Pridemarkering, tenker vi på skolen. Vi holder fram undervisningen om temaet, og kommer ikke til å slutte å jobbe for mangfold og inkludering, skriver Skoger skole videre.

- Må puste med magen

Leder i hovedutvalget for Oppvekst og Utdanning, Catrin Janøy (MDG), reagerer med frustrasjon over hendelsene, og vil komme til bunns i hva som har skjedd.

- At vi havner i sånne sitausjoner viser bare at vi har et behov for å fortsatt markere pride. Kampen er ikke vunnet, men vi skal ikke la frykten vinne over kjærligheten. Dette betyr at vi bare må fortsette å heise pride-flagget på alle barneskoler i Drammen. Dette er andre året vi har det på skolen, og det skal vi fortsette med, sier Janøy til DRM24.

Om hendelsene på Fjell skole hvor muslimske elever skal ha vanæret Pride-flagget, uttaler Janøy at man «nå må puste med magen», og ha enda mer fokus på inkludering.

- Vi må samle oss rundt hva dette egentlig handler om. Pride handler om mangfold hvor vi kjemper for rettighetene til de som utøver dette, i dette tilfellet innvandrere og muslimer. Mangfold må gjelde for alle, ikke bare en gruppe. Enten man er homofil eller muslim eller begge deler, sier Janøy.

Hun vil nå til bunns i saken, og får støtte av Lavrans Kierulf (Frp), som også sitter i hovedutvalget for oppvekst og utdanning.

- Jeg blir bare trist, og vil sende inn et skriftlig spørsmål til skolesjefen for en orientering.

FORLANGER ORIENTERING: Lavrans Kierulf (Frp) vil ha skolesjefen i kommunen på banen.

- Ikke noe nytt

DRM24 har vært i kontakt med en lærer som tidligere har jobbet mange år på Fjell skole, om holdninger til Pride i det muslimske miljøet.

Læreren mener det er en «stor berøringsangst» som fører til at skoleledelsen forsøker legger lokk på slike hendelser.

Holdningsutfordringene har vært tilstede lenge, men blir ikke tatt på alvor, mener læreren, som ikke ønsker å stå frem med navn.

- Det er en total mangel på respekt for mangfold som dessverre vises i store grupper av den muslimske elevmassen på en av Drammens største skoler, sier vedkommende.

Powered by Labrador CMS