Ny uke med brannalarmer på Marienlyst skole

Frustrasjonen brer seg blant både elver, foresatte og ansatte på skolen. - Når vedkommende blir tatt på fersken får det konsekvenser, er tilbakemeldingen fra rektor.

Publisert

DRAMMEN: Forrige uke kunne DRM24 fortelle om en lite heldig situasjon på ungdomsskolen etter ferien. Brannalarmer ble utløst i tide og utide, og politiet har også vært koblet inn i saken.

Etter å ha utført tiltak med brannutløserne har imidlertid problemet vedvart denne uka, etter hva DRM24 får opplyst.

- Dessverre er det mange kriker og kroker på skolen, og det har vært noen få brannvarslere som foreløpig ikke er sikret, sier rektor Jon Espen Palm til DRM24.

Han forteller at de har en anelse om hvem som står bak, men ingen 100% bekrefelse foreløpig.

- Vi følger opp tett. Hadde vi vært 100 % sikre hadde det hatt et konsekvensløp.

- Hva betyr det?

- Det betyr i praksis utvisning, det er ikke så mange andre alternativer. Eventuelt det vi kaller innvisning. Altså at istedenfor å bli holdt borte fra skolen, blir eleven holdt på skolen men skjermet fra de andre elevene i timene og i friminuttene, sier Palm.

Ifølge Palm har man nå utført ytterligere tiltak for å få bukt med problemet. 

- Det betyr at dette er historie til uka?

- Ja, jeg kan dessverre ikke spå inn i fremtiden, men vi håper inderlig å få en slutt på dette. 

- Vi får tilbakemelding om at frustrasjonen er stor?

- Ja, elevene er lei, foreldrene er lei og vi ansatte på skolen er lei. Det er ikke meningen at noen skal oppleve det her, sier Palm.

Beklaget formulering i intern epost

Forrige helg ble det klart at Palm i en epost til ansatte på skolen om uka som gikk langt i å antyde at lokalpressen med sin omtale av saken forsøkte å hause opp situasjonen ved å utrope Marienlyst til verstingskole til inntekt for Frp i valgkampen. 

Den formuleringen har han senere beklaget blant annet overfor Drammens Tidende. I samme epost ble uken som gikk med brannalarmer og politioppbud beskrevet som «spennende», hvilket også har ført til reaksjoner.

Overfor DRM24 bedyrer Palm at den siste formuleringen ikke hadde noe med situasjonen knyttet til brannalarmer å gjøre, men reflekterte skolestart og situasjonen forøvrig på skolen knyttet til det.

Powered by Labrador CMS