«Debatten»-Renate stiller til valg for Rødt i Drammen

Jørgen Harboe Wilhelmsen får på neste års valgliste med seg Renate Søderlund som nylig stod frem på Debatten på NRK og fortalte om hverdagen som fattig.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: - Vi er stolte over å presentere en solid liste med en bred sammensetning av kunnskapsrike og engasjerte folk. Jørgen Harboe Wilhelmsen har gjort en strålende innsats for Rødt alene i kommunestyret, han fortsetter og målinger ligger an til at han skal få en solid gruppe med seg i kommunestyret etter valget, uttaler lokallaget i en pressemelding.

- Vi er også glade for å ha fått Renate Søderlund med på laget. Hun er blitt kjent for mange etter at hun nylig stilte opp i Debatten på NRK og sto fram og fortalte hva det vil si å leve som fattig i Norge, uttaler lokallaget.

Søderlund står på 8. plass på lista.

Dette er Rødt Drammens toppkandidater til kommunevalget:

Jørgen Harboe Wilhelmsen: Jørgen (52) er Rødts kommunestyrerepresentant i dag. Han er en tydelig stemme for Rødts politikk, sitter i dag i teknisk utvalg. Jørgen er lærer og jobber som barnehagestyrer i dag. Han har en bred erfaring fra arbeid med politisk styring av en kommune både fra siste periode, men også som tidligere hovedtillitsvalgt.

Isabell Sjøgren: Isabell (36) er ansatt i VY hvor hun jobber som rådgiver opplæring for nye konduktører Hun er tillitsvalgt i Drammen distrikt konduktørforening og har bred erfaring fra fagbevegelse. Hun er opptatt av transport og beredskap, men brenner også for helsepolitikk.

Hans Petter De Fine: Hans Petter (39) ansatt i Arbeids- og velferdsdirektoratet. Han er i dag gruppeleder for Rødt Viken på fylkestinget og er innstilt som førstekandidat på fylkeslista for Rødt Buskerud. Hans Petter har bred politisk erfaring og erfaring fra fylkestinget. Han er opptatt av politikkområder som byutvikling, økonomi og klima.

Amrit Pernille Kaur Sandhu: Amrit (19) er i dag leder for Drammen Rød Ungdom. Hun er student og opptatt av barn og familier som lever i vedvarende fattigdom. Hun vil jobbe med tiltakene som kommunen gjør for å støtte disse familiene, for å sikre samfunnsdeltakelse og hindre utenforskap.

Andreas Vik Haugen: Andreas (28) er utdannet lærer og jobber som universitetslektor på Universitetet i Sørøst-Norge. Han er aktiv i idrettspolitikk og med menneskerettigheter med ulike verv og oppgaver. Han mener idretten har potensialet til å utjevne forskjeller i samfunnet. Han er også opptatt av skeives rettigheter.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Drammen Rødts toppkandidater.</span>
Drammen Rødts toppkandidater.

Her er hele lista:

1Jørgen Harboe Wilhelmsen
2Isabell Sjøgren
3Hans Petter de Fine
4Amrit Pernille Kaur Sandhu
5Andreas Vik Haugen
6Ingunn Strand Johansen
7Andrew Douglas
8Renate Søderlund Øygard
9Christopher Aaslund
10Anne Bondevik
11Henrik Gran
12Hanna Kjemprud
13Lars Mamen
14Kari Øverby
15Jens - Petter Kjemperud
16Magnhild Nilsen
17Kjetil Andreas Terjesen
18Ieva Grinni
19Erik Halvorsen
20Heidi Engum
21Ida Sofie Blystad
22Erik Paulsen
22Mette Blåmoli
23Helge Ruud
24Liv Bjørnhaug Johansen
25Sannar Araszadeh
Powered by Labrador CMS