Ordfører-reaksjoner på busskutt også i Øvre Eiker

- Disse rutekuttene er en trist sak. Spesielt når vi vet at den direkte årsaken til dette er at Viken er oppløst. Et Viken fylke hadde mer penger til kollektivtransport enn hva nye Buskerud vil ha, og det er ikke annet en dypt tragisk.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Det sier ordfører Adrian Tollefsen i Øvre Eiker til Eikernytt.no. Han lister her opp konsekvensene som kuttforslaget vil få for innbyggerne i kommunen. Brakar er heleid av Buskerud Fylkeskommune og har blant annet ansvar for all skoletransport i hele fylket.

– For Øvre Eikers del er den aller største konsekvensen forbundet med tilbudsreduksjonen til Skotselv. Fra 12 avganger vinter og 10 sommer går vi til åtte daglige avganger vinter og bare fire om sommeren. Når det ikke går tog til Skotselv så er dette ganske så brutalt for Skotselv sine innbyggere og potensialet til å bo i Skotselv uten bil er nå nær null, sier han.

– Utover Skotselv linje 116 kuttes det også vesentlig i linje 118 til Darbu sommerstid. Her mener jeg bussen isteden skulle være forlenget med noen hundre meter og gjort buss med korrespondanse på Darbu stasjon mulig for de som jobbet i næringsparken, sier ordføreren.

– Jeg har medfølelse med det nye fylkestinget i Buskerud for den jobben de har foran seg, men jeg er svært lei meg for at denne regjeringen lar Buskerud gjenoppstå og samtidig ikke lar det følge med penger til å drive fylket forsvarlig, sier Tollefsen.

Han mener det rett og slett er vanskelig selv for en ordfører å ikke bli partipolitisk i en sådan stund.

- For dette kan vi i særdeleshet skylde den nåværende SP, AP og SV-regjeringen for, godt hjulpet av sine kolleger i gamle Viken fylkesting.

Powered by Labrador CMS