ETTERLYSER AVSENDER: Høyres ordførerkandidat Kjell Arne Hermansen med brevet som han fant på plassen sin i formannskapet. Han likte budskapet så godt at det allerede er blitt offisiell politikk.
ETTERLYSER AVSENDER: Høyres ordførerkandidat Kjell Arne Hermansen med brevet som han fant på plassen sin i formannskapet. Han likte budskapet så godt at det allerede er blitt offisiell politikk.

Ordførerkandidaten fikk anonymt brev - nå blir det politikk

Drammen Høyre sier nei til «eplehageutbygging» og halve tomter etter innbyggerinnspill til arealplanen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Drammen kommune har hatt kommuneplanens arealdel på høring, og det er fortsatt mulig å si sin mening til partiene og folkevalgte.

Mange saker og utbyggingsplaner vekker oppmerksomhet, og i mange nabolag tar man til orde for å bevare eget nærmiljø, noe som ble gjort i et anonymt brev til Hermansen.

Høyres ordførerkandidat Kjell Arne Hermansen er klar på at engasjementet er viktig, og at det vil få følger:

- Vi er helt enige med de som mener at for små tomter ikke gir de beste bokvalitetene. Folk som ønsker seg god plass rundt husveggene til seg selv, familie, kjæledyr, trampoline og garasje må få muligheten til å skaffe seg det også i Drammen, sier han.

- Tiden for fortetting i eksisterende boligområder er forbi

Ifølge Hermansen vil Drammen Høyre jobbe aktivt for at de nye boligområdene som skal utvikles i Drammen «ikke skal ende opp som det altfor ofte har gjort i nyere tid».

- Vi må se tilbake på hva som skapte de gode forholdene som gjør eldre nabolag så attraktive, og store og gode tomter er utvilsom en helt avgjørende faktor.Tiden for fortetting i eksisterende boligområder er for en stor del forbi i Drammen, fortsetter Høyres ordførerkandidat
.

- Vi har sett hvilke negative konsekvenser det kan få for innbyggerne i et område om det blir for mye «eplehageutbygging».

- Ikke rettferdig

- Det er ikke nødvendigvis miljøvennlig å bygge ned grøntområder, hugge ned gamle trær og øke lokal biltrafikk. Det er heller ikke rettferdig for de som bor i områder med eplehageutbygging som både mister utsikt og opplever at andre får innsikt i deres boliger, sier Hermansen.

Han vil ha «by- og stedsutvikling med kvalitet».

- Under Høyres ledelse skal vi i enda større grad se et Drammen som utvikler seg og bygger nytt der det er egnet, og som bevarer og pusser opp det som allerede er bra, avslutter Hermansen.

Powered by Labrador CMS