FAMILIEFAR: Petter Sæthre Grahl ble bare 33 år. Han etterlater seg kona Marte (35) og barna Ava (4) og Leo (6).
FAMILIEFAR: Petter Sæthre Grahl ble bare 33 år. Han etterlater seg kona Marte (35) og barna Ava (4) og Leo (6).

Petter (33) døde av corona

Han var ung og frisk, ikke i risikogruppene og hadde vaksinert seg. – Vi var veldig opptatt av å finne ut av dette.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: 33-åringen fra Drammen ble beskrevet som en frisk ung mann som levde sunt og hadde god helse - før han brått ble revet bort i januar.

Familiefaren hadde testet positivt på corona tre dager før dødsfallet, og ble svært syk i forveien. To uker før han ble smittet hadde han vaksinert seg. Det ble derfor spekulert i hva som kunne være årsaken til blodproppene- og blødningen han fikk påvist i hjernen, som ble oppgitt som dødsårsak.

Nå har svaret kommet i en foreløpig obduksjonsrapport, ifølge NRK som omtaler undersøkelsene som er gjort i etterkant.

– Petter fikk en voldsom immunologisk reaksjon. Kroppen hans opplevde en såkalt cytokinstorm, som rammet hjernen, forteller Petters mor Lill Tone Grahl-Jacobsen til NRK.

Dette skal være sjelden reaksjon på virusinfeksjonen, men som Petters tilfelle viser:

Vaksinen er ingen garanti for at man ikke kan bli alvorlig syk av corona. Frem til desember i år, er det ifølge NRK registrert 158 såkalte corona-assosierte dødsfall hos personer under 65 år i Norge.

– Vi var veldig opptatt av å finne ut av dette. Legene tror ikke det er hverken genetikk eller vaksinen som er årsaken. Det var rett og slett skader fra covid-19 som førte til at han døde, sier Grahl-Jacobsen til NRK.

Powered by Labrador CMS