HAR FÅTT HARD MEDFART: F.v. Kristin Surlien (Høyre), Randi Eng (Pensjonistpartiet), Jon Helgheim (Frp) og Billy Taranger (Krf).

Å sette spørsmålstegn ved politiske motstanderes verdisyn og moral tilslører den politiske debatten

Publisert Sist oppdatert

KOMMENTAR: Debatten i Formannskapet i uka som gikk om hvor mange flyktninger Drammen skal ta imot og om disse flyktningene utelukkende skal komme fra Ukraina, var bare trist og tragisk. Det samme er debatten som nå pågår videre i ulike medier og fora. Da tar jeg ikke standpunkt til selve vedtaket i Formannskapet, men til måten Drammenspolitikerne fortsatt ikke, etter min mening , er modne nok til å ta et skikkelig politiske oppgjør i vanskelige saker. Jeg ser derfor med gru frem til den debatten vi kan komme til å få i Kommunestyret om denne saken på tirsdag.

Det hjelper ikke at enkelte politikere i tilbakemeldinger til meg, etter Formannskapsmøtet i forrige uke, febrilsk har forsøkt å få frem at tonen blant politikerne var en helt annet og mye bedre i andre saker i det nevnte Formannskapsmøtet.

Det skulle bare mangle!

Når følelsene og muligheten til å stille andre i et dårlig lys tar overhånd i politikken går det galt. Det å sette spørsmålstegn ved politiske motstanderes verdisyn og moral, i stedet for å ta et skikkelig oppgjør med blanke våpen og politiske argumenter, er dessverre blitt kjennetegnet på den politiske debatten i Drammen. Å hele tiden tillegge sine politiske motstander uredelige motiver, gjerne kombinert med en dose nedsettende personkarakteristikk ser ikke ute til å ta slutt blant Drammenspolitikerne. Denne debattformen forflater i virkeligheten hele den politiske debatten.

De to partiene nå setter drammensrekord i bortforklaringer og løper fra sitt ansvar i flertallsposisjonen

I disse dager er det altså flertallsvedtaket i Formannskapet i forrige uke om hvor mange flyktninger Drammen skal ta imot i år og hvor disse flyktningene eventuelt skal komme fra, som har fått opposisjonspartiene til å dra frem den moralske storslegga. Ord som at flertallsposisjonen er rasistiske, tarvelige og inhumane blir slengt ut som om Drammen nå styres som en bananrepublikk. For meg ser det dessverre nesten ut som om frontfigurene i opposisjonen i Drammen ikke har fått med seg hva som skjer av grusomheter mange steder utenfor vår lille andedam her i Norge. Hvilke ord vil opposisjonen i Drammen bruke om forholdene i Russland, Gaza, Ukraina, Sudan, Iran osv. osv?

Nåværende flertallsposisjon i drammenspolitikken «regjerer» på bakgrunn av en samarbeidserklæring. Det samme gjorde flertallsposisjonen i det forrige kommunestyret. Vi så hvordan dette gikk da de enkelte partiene trodde de kunne forsyne seg av menyen, og bare smake på godbitene de selv likte på lunsjbordet, selv om de hadde vært med på å bestille hele menyen. Rot, kaos, partibytter og økt politikerforakt var resultatet.

At KrF og Pensjonistpartiet i utgangspunktet kunne være med på det flertallsforslaget, som ble lagt frem i Formannskapet er vanskelig å forstå, utover det å vise at den nåværende posisjonen ønsker å opptre samlet. At de to partiene nå setter drammensrekord i bortforklaringer og løper fra sitt ansvar i flertallsposisjonen, gjør ikke saken bedre. Randi Eng fra Pensjonistpartiet hevder at det må være lov å ombestemme seg dersom det kommer nye opplysninger i saker.

Ja, kjære Randi Eng. Det må det absolutt være rom for, men jeg kan ikke se at det har kommer en eneste nye opplysning i flyktningesaken som du ikke viste om, eller burde ha visst om, før du stemte for flertallsforslaget i forrige uke.

La oss håpe at denne flyktningesaken ikke er opptakten til at også denne kommunestyreperioden skal bli preget av debatter og uttalelser, som tilslører de store problemene Drammen har på flere områder, i stedet for å løse dem.

Jeg kan begynne med å stille spørsmålet om hvorfor vi ikke får en skikkelig politisk faktadebatt om årsaken til at Drammen ikke er gode nok på integreringsarbeidet, og på hvilke måter vi kan bli bedre.

Det burde vel være hovedsaken både for oss som innbygger og de menneskene som kommer hit til kommunen vår som flyktninger, helt uavhengig av hvor mange mennesker vi skal ta imot eller hvor de menneskene kommer fra..

Powered by Labrador CMS