KRAFTIG KOST: Senterpartiets Tanja Vatnås brukte bildet av en flyktning som skal ha sittet på mottak i 17 år, visstnok det lengste i Norge, en «mann ingen vil ha», og spurte om det er riktig at ukrainere skal bli bosatt etter 14 dager.

Bare tapere i flyktninge­debatten

Publisert Sist oppdatert

KOMMENTAR: Jeg har opplevd mye i norsk politikk både sentralt og lokalt, men den seansen jeg overvar under den såkalte flyktningedebatten i Bystyret i Drammen tirsdag kveld, topper kanskje det meste. Dette blir derfor en kommentar der noen av dere sikker vil si at jeg er uærbødig.

Nei, debatten viste igjen, etter min mening, at når følelser og synspunkter på andres moral og verdier tar overhånd, er det ikke mulig å få en opplysende debatt om faktiske forhold når det gjelder de problemene Drammen har når det gjelder integreringspolitikken.

Til tider minnet noen av innleggene fra opposisjons representantene Simon Nordanger (SP), Gard Hofsvang (AP), Cathrin Janøy (MDG) og Emilie Ovnerud (V) mer om det jeg har opplevd fra prekestolene i et kirkerom enn fra en politisk talestol. Flere representanter nærmet seg farlig det som tidligere ville blitt karakterisert som taler fra svovelpredikanter.

Dersom du ikke tåler varmen, må du komme deg ut av kjøkkenet

At flertallsposisjonen hadde moderert sitt opprinnelige forslag om at Drammen «kun skal ta imot flyktninger fra Ukraina» til at de «ber utlendingsmyndighetene om at Ukrainske flyktninger bosettes» gjorde ikke noe inntrykk på opposisjonen. Semantikk vil noen si, men i redelighetens navn må det sies er det innholdsforskjell på de to formuleringene.


Mens jeg skriver denne kommentaren ser jeg at heller ikke at riksmedienes journalister har fått med seg innholdet i det nye forslaget fra flertallet i Drammen kommunestyret.

Debatten og respekten for enkelte politikerne ble dessverre ikke noe bedre av at Turid Thomassen fra KrF, både gråt over og beklaget flertallsvedtaket, som hun selv var med på å stemme igjennom. Dette ble særlig pinlig fordi hun også totalt undergravde sin makker i KrF i kommunestyret, Billy Taranger (bildet). Han gjorde flere tapre forsøk på å begrunne, med fakta, hvorfor KrF kunne være med på flertallsvedtaket.

Hvor lenge KrF og flertallsposisjonen i Drammen kan leve med Turid Thomassens trusler fra talerstolen, om at hun neste gang det kommer opp en vanskelig sak der det er uenighet mellom KrF og et eller flere av de andre posisjonspartiene enten kommer til å sørge for at flertallsposisjonen bryter sammen, eller at noen må kaste henne ut. Det siste burde Turid Thomassen som erfaren kommunepolitiker vite at ikke er mulig, og da gjenstår bare en mulighet.

Dessverre Turid Thomassen, jeg klarer ikke å motstå fristelsen om å sitere et gammelt ordtak: Dersom du ikke tåler varmen, må du komme deg ut av kjøkkenet.

Powered by Labrador CMS