TILBAKE TIL RØTTENE: Konnerud-mannen Tom Berntzen (72) følger drammenspolitikken tett, og skal bruke sin lange erfaring og kritiske blikk som politisk kommentator for DRM24 i tiden fremover. Her mimrer han tilbake til tiden da han sammen med Bjørn Hansen ledet duellene med «Gro og Kåre» på NRK.
TILBAKE TIL RØTTENE: Konnerud-mannen Tom Berntzen (72) følger drammenspolitikken tett, og skal bruke sin lange erfaring og kritiske blikk som politisk kommentator for DRM24 i tiden fremover. Her mimrer han tilbake til tiden da han sammen med Bjørn Hansen ledet duellene med «Gro og Kåre» på NRK.

DRM24 satser mer på politikk

NRK-veteran, politisk journalist og drammenser Tom Berntzen skal gi leserne sine analyser av lokalpolitikken.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: DRM24 har stadig økende lesertall, og vi ser at også det politiske stoffområdet engasjerer leserne.

Vi ønsker derfor å sette mer søkelys på hva som skjer på områdene politikk, samfunn og næringsliv i vårt dekningsområde (Drammen, Lier og Nedre Eiker) - ikke minst inn mot neste års kommunevalg.

DRM24 mottar stadig flere leserinnlegg - både av - og til - byens politikere. For å bli en enda tydeligere stemme i samfunnsdebatten kommer vi nå til å etablere politiske kommentarer som en del den journalistiske dekningen. Dette skal vi gjøre på bakgrunn av kunnskap og erfaring med de sakene vi tar opp.

Hovedpersonen i denne satsingen heter Tom Berntzen, og kan øse av en mannsalder i samfunnsdebatten som både politisk journalist, redaktør, kommunikasjonsmann og ulike lederjobber i det private næringslivet. Med bakgrunn som statsviter, et stort nettverk og en skarp penn vil Berntzen forhåpentligvis sette sitt preg på byens politiske ordskifte.


- Vi ønsker å stille politikerne de skarpe, men rettferdige spørsmålene slik at vi alle kan bli litt klokere etter å ha lest våre saker. Vi er ikke ute etter på død og liv å sette hverken politikerne, eller den kommunale administrasjonen til veggs, men å oppklare, informere og analysere, uttaler Berntzen.


Berntzen var i sin tid med på å fornye den politiske journalistikken i NRK og sammen med andre kolleger i NRK innførte han det som mange kalte «revolverintervjuene/journalistikken» overfor politikerne.

Mest kjent er nok debattene mellom Gro Harlem Brundtland og Kåre Willoch på 80-tallet, de såkalte «Gro/Kåre»-duellene, samt de store partilederutspørringene i valgkampene.

Som en kuriositet kan vi også nevne at Berntzens hovedoppgave ved Norsk Journalistskole var DT & BBs dekning av bystyret og formannskapet i Drammen.

I RAMPELYSET: Tom Berntzen, som i sin tid var en av norges beste sprintere, under oppvisningsløp på Bislett med kringskastingssjef Einar Førde.
I RAMPELYSET: Tom Berntzen, som i sin tid var en av norges beste sprintere, under oppvisningsløp på Bislett med kringskastingssjef Einar Førde.


- Hvis alle går i takt hele tiden går det galt

Konnerud-mannen er politisk uavhengig, men er ikke redd for å ta tydelige standpunkt i enkeltsaker. Først og fremst er han imidlertid opptatt av å lage analyser som skal sette leserne i bedre stand til å gjøre seg opp egne meninger om det som skjer - og dermed forhåpentligvis også bli mer aktive i samfunnsdebatten.

- Hvis alle går i takt hele tiden går det galt. Ensretting og monopolisering av samfunnsdebatten er ikke bra, sier Berntzen.


Vi vil også oppfordre våre lesere til å sende oss innlegg. Men husk for all del at det er fullt mulig å være tydelig og skarp uten å være hatefull og krenkende, eller drive personsjikane!


Som en del av oppvarmingen til den lokale valgkampen vil DRM24 dessuten lage flere podkaster med aktuelle profiler fra lokalpolitikken. Dette kommer det mer informasjon om på et senere tidspunkt.

Tom Berntzen (72)

FRA HISTORIEBØKENE: Tom Berntzen som Dagsrevy-sjef, tidligere drammensordfører Turid Wickstrand Iversen, Kirsti Sparboe og Rolf Wesenlund i den årlige akevitt-testen i Fremtiden.

FRA HISTORIEBØKENE: Dagsrevy-sjef Tom Berntzen (t.h.) i den årlige akevitt-testen i Fremtiden, her sammen med tidligere drammensordfører Turid Wickstrand Iversen, Kirsti Sparboe og Rolf Wesenlund.

  • Tom Berntzen er født, oppvokst og har bodde hele sitt liv på Konnerud.
  • Han startet sin journalistiske karriere i det som den gang het Drammens Tidende og Buskeruds Blad, men gikk raskt etter studier ved Norsk Journalisthøgskole, over til NRK og Dagsrevyen der han ble værende i over 30 år, hovedsakelig som politisk journalist/kommentator/intervjuer og leder.
  • Tom Berntzen har, etter at han sluttet i NRK, blant at annet vært daglig leder i Strømsgodset Toppfotball og drevet egen virksomhet innen rådgivning i medier og kommunikasjons spørsmål både sentralt og lokalt.
Powered by Labrador CMS