POLITISK ARKITEKT? 33-åringen fra Svelvik har nå satt seg hårete ambisjoner i drammenspolitikken.

Ekle Lund vil bli byens nye ordfører i sentrums-allianse

Herman Ekle Lund (V) vil utfordre Arbeiderpartiet og Høyre om byens maktposisjon nummer én.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det er fra før klart at Monica Myrvold Berg (Ap) tar gjenvalg og at Høyres utfordrer heter Kjell Arne Hermansen.

Nå melder Venstres gruppeleder Herman Ekle Lund seg på i kampen om ordførerkjedet. For å greie det må han imidlertid stable på beina en helt ny partikonstellasjon i Drammen.

– Vi mener at innbyggerne fortjener et reelt alternativ til Arbeiderpartiet og Høyre. Derfor går Drammen Venstre i 2023 til valg som en tredje politisk kraft, uttaler Lund i en pressemelding.

ORDØFØRERKANDIDATEN HERMAN: Slik ser det offisielle bildet av Herman Ekle Lund ut i forbindelse med lanseringen av Venstres ordførerkandidat.

- Vil holde ytterpunktene unna makta

Fra før har også tidvis Fremskrittspartiet hatt ordførerkandidater i Drammen, men dette er altså helt nye takter fra Venstre.

– Vi er tydelige på at vi stiller til valg med en helt reell ordførerkandidat, som vi har ambisjoner om å få valgt inn, uttaler lokallaget i pressemeldingen.

Offentliggjøringen kommer etter at partiet har holdt nominasjonsmøte søndag.

– Vi inviterer nå sentrum i drammenspolitikken til å samle oss rundt en felles politisk plattform, hvor vi finner gode saker å samarbeide om og hvor vi gir innbyggerne en felles garanti om at ytterpunktene i politikken skal holdes unna makta.

- Alle partiene skal selvfølgelig ha sine egne politiske programmer, men velgerne skal vite at en stemme på sentrumspartiene uansett er en stemme på en del felles saker og en stemme på at ytterkantene ikke får styringen. Etter valget kan vi sammen finne ut hvilket støtteparti som gir oss best mulig gjennomslag for vår felles politikk, uttaler lokallaget videre.

Venstre, som nå inntatt førerposisjonen i en allianse vi foreløpig ikke vet hvordan vil se ut forøvrig, uttaler videre at ambisjonen er å få minst fire representanter inn i kommunestyret etter valget neste høst.

– Vi vil jobbe for en kommune som sikrer moderat og stabil økonomisk styring av Drammen, som setter innbyggernes medvirkning og nærdemokrati mye mer sentralt enn i dag, og som prioriterer full fart i et grønt skifte hvor kommunen begynner å jobbe ordentlig på lag med næringslivet.

Som kjent har Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet og Venstre i tur og orden takket for seg i flertallskoalisjonen som vant forrige kommunevalg, og er i opposisjon til Ap og MDG som er de eneste som er igjen av det opprinnelige partisamarbeidet.

FAKTA - HERMAN EKLE LUND

  • 33 år fra Asker, bosatt i Svelvik
  • Jobber til daglig for miljøorganisasjonen WWF Verdens naturfond i tillegg til å være gruppeleder for Venstre i kommunestyret, hvor han også er nestleder i Hovedutvalg for kultur, idrett og frivillighet.
  • Har variert erfaring fra arbeidslivet som selvstendig næringsdrivende, daglig leder for AS, rådgiver og mellomleder i forskjellige bedrifter, samt styreverv i en rekke organisasjoner.
  • Hans viktigste politiske kompetanse er innenfor miljø, økonomi og kultur.
Powered by Labrador CMS