FRA GRØNT TIL RØDT: Ståle Sørensen (t.v.) gikk til Arbeiderpartiet - nå har tidligere MDG-kollega Rose Jahanfarah (t.h.) funnet seg til rette på SV-benken i kommunestyret.
FRA GRØNT TIL RØDT: Ståle Sørensen (t.v.) gikk til Arbeiderpartiet - nå har tidligere MDG-kollega Rose Jahanfarah (t.h.) funnet seg til rette på SV-benken i kommunestyret.

Følger Sørensen til sosialistene

Tilværelsen som uavhengig politiker er over for Rosé Jahanfarah, som har meldt overgang til SV - og styrker med det de rødgrønne i kommunestyret.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: – SV har den beste politikken på det området som betyr mest for meg. Samtidig gikk jeg til valg på å danne et rødgrønt flertall i Drammen, og jeg er opptatt av å stå for det, sier den unge miljøpolitikeren til dt.no som først omtalte saken.

Ifølge Jahanfarah ligger hun generelt til høyre i politikken for MDG, men allikevel var det altså miljøet som ble utslagsgivende.

Nå varsler hun at hun ikke vil ta gjenvalg i kommunestyret, og gir seg etter at perioden er over i 2023.

- Studiene er tøffe, og jeg regner med å flytte ut av kommunen for å studere videre, sier Jahanfarah til avisa.

Arbeidspresset skal også ha vært utslagsgivende for at hun ikke lenger ville fortsette som uavhengig representant på egenhånd etter at Ståle Sørensen meldte overgang til Arbeiderpartiet.

Ettersom Jahanfarah i likhet med Sørensen også sitter i formannskapet, styrker de rødgrønne sin posisjon også der ytterligere.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">NYBAKT SOSIALDEMOKRAT:</span> Ståle Sørensen har tilsynelatende funnet seg til rette på Ap-benken i kommunestyret.</span>
NYBAKT SOSIALDEMOKRAT: Ståle Sørensen har tilsynelatende funnet seg til rette på Ap-benken i kommunestyret.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">SV-BENKEN:</span> Tony Burner, Åse Lund og Rune Kjeldsen får nå selskap av Rosé Jahanfarah (bak).</span>
SV-BENKEN: Tony Burner, Åse Lund og Rune Kjeldsen får nå selskap av Rosé Jahanfarah (bak).
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">HAR MISTET HALVE LAGET:</span> Gruppeleder Cathrin Janøy i MDG Drammen tok over etter Ståle Sørensen i fjor, og har fått et betydelig svakere fotavtrykk i kommunestyret.</span>
HAR MISTET HALVE LAGET: Gruppeleder Cathrin Janøy i MDG Drammen tok over etter Ståle Sørensen i fjor, og har fått et betydelig svakere fotavtrykk i kommunestyret.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">GIKK TIL VENSTRE: </span>Herman Ekle Lund var den første som forsvant fra kommunestyregruppa til MDG. Han har nå doblet «laget» til Venstre (fra én til to representanter), og tatt over gruppeledervervet fra Anders Wengen (t.h.)</span>
GIKK TIL VENSTRE: Herman Ekle Lund var den første som forsvant fra kommunestyregruppa til MDG. Han har nå doblet «laget» til Venstre (fra én til to representanter), og tatt over gruppeledervervet fra Anders Wengen (t.h.)
Powered by Labrador CMS