Foreslår buss-redning i revidert statsbudsjett

Venstre på stortinget foreslår å redde kollektivtilbudet i Buskerud.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det opplyser partiet i en pressemelding torsdag ettermiddag. De mye omtalte busskuttene i Buskerud fylkeskommune, som blant annet rammer Drammen hardt, har fått Venstre på stortinget til å reagere.

Stortingsrepresentant, André Skjelstad (V) er bekymret for de foreslåtte kuttene i kollektivtilbudet i Buskerud. Nå vil Skjelstad løse problemet fra Stortinget.

- Før sommerferien skal stortinget revidere statsbudsjettet for 2024. I den anledning foreslår Venstre 45 millioner kroner for å opprettholde kollektivtilbudet i Buskerud. Det må bli enklere, ikke vanskeligere å velge kollektivt, uttaler Skjelstad.

- Skal vi nå klimamålene og gi flere muligheten til å bevege seg enkelt fra A til B er vi avhengig av å satse på kollektivtransport. Derfor er det åpenbart for meg og Venstre at vi må gi Buskerud de midlene som trengs for å opprettholde tilbudet, sier Skjelstad.

Venstre-politikeren utfordrer nå regjeringa og SV.

- Regjeringen har en stor mulighet til å stemme for Venstres forslag og redde kollektivtilbudet for alle som bor og ferdes i Buskerud. Dessverre ser det ut som de ikke vil støtte kollektivreisende i Buskerud.

Lokalt press førte frem

I kulissene lurer Venstres gruppeleder i Drammen, Herman Ekle Lund, som bekrefter overfor DRM24 at lokallaget har sendt en klar oppfordring til stortingsgruppa om å prioritere kompensasjon av kollektivmidler i Buskerud med en øremerking av bussen, i sitt alternative forslag til revidert statsbudsjett.

- Det er veldig hyggelig å høre at de har lyttet til oss og prioriterer det, sier Ekle Lund til DRM24.

Han har tidligere utfordret regjeringspartner SV til å utøve det samme presset mot sentralt hold for å redde busstilbudet i Drammen og Buskerud, men er skuffet over prioriteringene fra den kanten.

- Med tanke på at SV klarer å finne 35 milliarder til havvind og samtidig mener det er helt umulig å finne en eneste krone til Buskerud og buss, virker det kanskje som om SV lokalt ikke har presset veldig hardt på.

Powered by Labrador CMS