VIL IKKE SVARE: Turid Solberg Thomassen (Krf) gikk i fakkeltoget mot flyktningevedtaket i Drammen. Hun vil overfor DRM24 ikke bekrefte om hun har beklaget på vegne av partiet for et intervju parti-kollegaen har gitt.

Hevder Thomassen beklaget Taranger-utspill

Herman Ekle Lund (V) hevder at han fikk en beklagelse fra Drammen Krf for å ha blitt «anklaget for rasist av Billy Taranger uten grunn». Men det hadde verken Taranger eller ledelsen i lokallaget hørt noe om.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Ekle Lund omtalte beklagelsen både i kommentarfeltet på DRM24's facebookside og i en uttalelse til DRM24 mandag kveld. 

- Drammen KrF har sendt meg en beklagelse fordi han (Billy Taranger) anklaget meg for det uten grunn, uttalte Venstres gruppeleder til DRM24.

Bakgrunnen er Billy Tarangers intervju i DRM24 mandag, hvor kommunestyrerepresentanten for Kristelig Folkeparti uttalte at han følte seg stemplet som rasist etter de mange rasisme- og diskriminerings-anklagene fra opposisjonspartiene i forbindelse med det såkalte flyktningevedtaket.

Ingen navn ble trukket fram i intervjuet, men på bakgrunn av saken har Venstres Herman Ekle Lund vært i kontakt med Krf-gruppeleder Turid Solberg Thomassen, som har blitt kjent for å ha stemt for et vedtak hun har tatt sterk avstand fra. Som følge av Tarangers intervju skal Thomassen, ifølge Ekle Lund, ha beklaget på vegne av lokallaget.

Hermen Ekle Lund snakket under protesten mot flyktningevedtaket på Bragernes Torg fredag.

Ledelsen: - Ikke kjent med

Billy Taranger, som selv er styremedlem i Drammen Krf, opplyser til DRM24 at han ikke hadde hørt noe fra Thomassen vedrørende saken da beklagelsen ble kjent. Han forteller videre at han har vært i kontakt med leder og nestleder i lokallaget, som ifølge Taranger heller ikke har beklaget noe på vegne av partiet.

Det bekrefter lokallagsleder Tonje Sofie Ranvik overfor DRM24 tirsdag.

- Vi er ikke inneforstått med noen beklagelse. Utover det har jeg ingen kommentar om saken, sier Ranvik til DRM24.

Taranger (bildet) opplyser videre at han står for uttalelsene og at han ikke har noen planer om å beklage eller trekke tilbake noe av det han har sagt.

Thomassen: - Vil ikke ha noen mening

Gruppeleder Turid Solberg Thomassen uttaler til DRM24 at det «ikke har gått ut noen offisiell beklagelse», men bekrefter at hun har snakket med Ekle Lund.

- Ekle Lund sier du har beklaget på vegne av lokallaget?

- Vi har en god tone og dialog om ulike uttalelser, noe mer enn det vil jeg ikke si. Men det er ikke sendt noen beklagelse.

- Har du personlig beklaget Tarangers uttalelser overfor Ekle Lund og Drammen Venstre?

- Jeg kjenner til at Herman har reagert på at Taranger sier han blir kalt rasist, men jeg har verken hørt eller sett noe sted at Herman har kalt noen for det. Hvis noe skal beklages må det være fra de som er en del av dette, sier Thomassen til DRM24.

- Taranger har heller ikke nevnt Ekle Lund i intervjuet, men sier at det er angrepene fra opposisjonen som gjør at han føler seg stemplet som rasist?

- Vedtaket har blitt kalt rasistisk av noen, men det er ingen personer som har blitt kalt rasist, sier Thomassen, som selv ikke føler seg stemplet som rasist.

- Skjønner du at det skaper forvirring når Venstre sier at Drammen Krf har beklaget en uttalelse som verken Taranger eller ledelsen i lokallaget kjenner til og du ikke vil bekrefte?

- Jeg vil understreke at vi har en god dialog med Venstre, og det er ingen konflikt mellom oss. Det kan sikkert ha kommet noen ord i kampens hete, men det viktige nå er at man får ryddet opp i alt bråket som har vært rundt denne saken.

- Vil du ta avstand fra uttalelsene til Taranger?

- Jeg er ikke en del av det, så det vil jeg ikke ha noe mening om, svarer Thomassen.

Ekle Lund har i etterkant fjernet kommentaren han postet på DRM24's facebookside. 

Powered by Labrador CMS