Hvilken rolle velger Kjell Arne Hermansen som ordfører i Drammen?

Publisert Sist oppdatert

KOMMENTAR: Det er alltid forventninger når en ny person tar over som ordfører. I Drammen er det mange som nå er spente på hva slags ordfører Kjell Arne Hermansen blir. Han har ikke hatt noen enkel vei til ordførerstolen.

Første steg var å kjempe mot partiveteranen Kristin Ørmen Johnsen i nominasjonskampen i Høyre.

For en del personer i Høyre i Drammen var det nok overraskende at Hermansen gikk seirende ut av den kampen, og etter det vi vet måtte han derfor først bruke en del tid og krefter på å skaffe seg den nødvendige autoriteten internt som følger med det å være ordførerkandidat.

At Hermansen i tillegg var aksjemegler av yrke og i noen år også hadde tjent en del penger, er ikke noen fordel for en politiker hverken i Drammen eller andre steder i Norge.

Syretesten for Hermansen lå derfor i det å vise frem andre sider av seg selv som politiker.

Valgresultatet viste at Hermansen må ha klart dette overfor velgerne. Han gjorde en god figur, og ble bare bedre og bedre utover i valgkampen. Jeg er derfor sikker på at han nå bruker en del tid på å finne sin rolle som ordfører.

Hermansens oppgave blir å ta tilbake den politiske styringen

Valgkampen har vist at Kjell Arne Hermansen trives best ute blant velgere og innbyggere. Han er opptatt av å være synlig og snakke med folk og ikke til folk. Dette er opplagt noe han bør ta med seg inn i sin ordførergjerning. Hans erfaring som tillitsvalgt i idretten vil også kunne komme godt med.


I tillegg til å vise raushet og være tilgjengelig, selvfølgelig innenfor visse grenser, må han være fast i klypa når det trengs.

I sitt yrke som aksjemegler har han trolig god erfaring med å vurdere risikoene ved de avgjørelsene som må tas. Denne erfaringene kan komme godt med når nye store krevende økonomiske prosjekter igjen skal gjennomføres i Drammen.

Monica Myrvold Berg vil ikke bli husket som den mest synlige og sterke ordføreren Drammen har hatt. Min påstand er derfor at Drammen i de siste fire årene ble for mye styrt av administrasjonen - les rådmann. Hermansens oppgave blir derfor å ta tilbake den politiske styringen.

Kjell Arne Hermansens noe utradisjonelle bakgrunn som politiker gjør det spennende å følge med på hvilken rolle han velger å innta som ordfører. Jeg tror Hermansen både har evnen og viljen til å gjøre en god jobb for innbyggerne i hele Drammen.

Powered by Labrador CMS