Kommunen «flytter» bydel:
- Innbyggerne har sagt tydelig ifra

Nesbygda tas ut av kommunedel ni (Åskollen og Skoger), og inngår isteden i kommunedel 10 (Svelvik, Ebbestad og Berger) fra og med i høst.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/SVELVIK: Det var i forbindelse med behandling av revidert reglement for nærutvalgene at Høyres tidligere ordfører i Svelvik, Andreas Muri gikk på talerstolen under kommunestyremøtet tirsdag og fremmet et tilleggsforslag på vegne av samtlige partier:

Grenseendring mellom de to aktuelle kommunedelene.

Nesbygda høres som kjent til gamle Svelvik kommune, men ble en del av kommunedelen som inkluderte Åskollen og Skoger i gamle Drammen kommune ved kommunesammenslåingen i 2020.

- Lokalsamfunnet har hatt et ønske om å bli en del av kommunedel 10, og sagt tydelig ifra. Da er det på tide at vi etterkommer innbyggernes ønske, sa Muri.

Forslaget ble som ventet enstemmig vedtatt. Det innebærer at Nesbygda innlemmes i kommunedelen som utgjorde gamle Svelvik, det vil si Svelvik, Ebbestad og Berger.

Grensene mellom kommunedel ni og 10 vil derfor justeres, og endringen trer i kraft allerede i høst. Dette får blant annet konsekvenser for inndelingen av nærutvalgene.

Powered by Labrador CMS