TAPTE OMKAMPEN: Nedre Eiker-fraksjonen på Frp-benken, her representert ved henholdsvis Knut og Kristin Gjerde, argumenterte flittig for sin sak, men fikk bare begrenset oppsutning. Legg forøvrig merke til Nedre Eikers kommunevåpen på jakka til Gjerde.

Kommunestyret avviste folkeavstemning om Nedre Eiker-løsrivelse

39 stemmer mot og 16 stemmer for ble resultatet da politikerne behandlet innbyggerforslaget fra Nedre Eiker om folkeavstemning for å dele opp kommunen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Fremskrittspartiets Nedre Eiker-representanter åpnet debatten med friske argumenter for å slutte opp om kravet om folkeavstemning, med bakgrunn i det store engasjementet i tidligere Nedre Eiker.

Det er samlet inn over 1.000 underskrifter fra innbyggere som ønsker en folkeavstemning, og alternativene handlet om å avvise å ta opp forslaget til behandling, å utrede mulighetene for en folkeavstemning eller å tillate dette.

Mens Fremskrittspartiet, MDG og Rødt ville tillate folkeavstemning uten forbehold, ville SV utrede mulighetene for det uten å nødvendigvis si ja til folkeavstemning. Senterpartiets Simon Nordanger beklaget at partiet ikke ville følge opp det de tidligere hadde lovet, og stemte imot.

- Vi kan ikke forsvare det med bakgrunn i den økonomiske situasjonen vi står i nå, sa Nordanger.

Det store flertallet endte imidlertid opp med å avvise forslaget, hovedsakelig med bakgrunn i kommuneøkonomien.

- Vi skal bli flere innbyggere i Drammen, ikke færre, sa Høyres Kristin Surlien.

Powered by Labrador CMS