Høyres gruppeleder Kristin Surlien og Frp's gruppeleder Ulf Erik Knudsen presenterte sin felles samarbeidsavtale. Har det nå blitt et behov for en prat «på kammerset»?
Høyres gruppeleder Kristin Surlien og Frp's gruppeleder Ulf Erik Knudsen presenterte sin felles samarbeidsavtale. Har det nå blitt et behov for en prat «på kammerset»?

Løsgjengeriet i drammens­politikken får fortsette

Publisert Sist oppdatert

KOMMENTAR: Jeg har i to kommentarer her i DRM24 stilt meg meget kritisk til Jon Helgheim og Frps soloutspill, som går på tvers av det de fire borgerlige samarbeidspartiene i Drammen sier, i sin nylige utarbeidede politiske samarbeidserklæring om byvekstavtale og privatisering av sykehjem.

Nå har Høyres gruppeleder Kristin Surlien svart på dette i DT. Svaret er etter min mening mildt sagt underlig og ikke tillitsvekkende for hva vi har i vente i Drammen kommunestyre i den neste perioden. Det ser dessverre ikke ut til at Høyre med ordfører Kjell Arne Hermansen og gruppeleder Kristin Surlien i spissen har lært noe av det kaoset som har rådet i drammenspolitikken i de siste fire årene.

Når Kristin Surlien sier at, sitat: Frp er Frp, så dette er ikke overraskende» og at hun, sitat: «ikke har tenkt å kneble Frp», vitner det etter min mening om en politisk naivitet og et forsøk på en bagatellisering av innholdet i den samarbeidserklæringen de fire partiene brukte lang tid på å komme til enighet om. Det har da vel ikke noe med å kneble en samarbeidspartner, å forlange at vedkommende skal forholde seg til en fremforhandlet samarbeidserklæring.

Politisk har Drammen kommune vært styrt etter «løsgjengerloven» i de siste fire årene. Kristin Surliens uttalelser nå vitner dessverre ikke om at innbyggerne i Drammen kan vente seg noe bedring i de neste fire årene.

Ordfører Kjell Arne Hermansens stadig gjentagende uttalelser om «Trygg styring» og at han hver kveld, sitat DRM24 «med god samvittighet, skal kunne se seg meg i speilet», kan vise seg å ikke være mye verdt etter Kristin Surliens uttalelser.

Hva med Høyre selv og de to andre samarbeidspartiene Krf og Pensjonistpartiet? Skal de også få lov til å være seg selv og komme med utspill i tide og utider, helt uten tanke på at et godt samarbeid også krever god disiplin? Det kan vel ikke være egne regler for Frp i flertallssamarbeidet i Drammen?

Arbeiderpartiet i Drammen ligger med brukket rygg etter å ha tillat kaos og rot i fire år. Partiet vil derfor heller ikke ha noen troverdighet i å angripe den nye flertallskonstellasjonen for ikke å opptre enhetlig og stå inne for det de sier i sin samarbeidserklæring. De andre opposisjonspartiene lever av soloutspill, og er heller ikke troverdig dersom de skulle finne på å stille spørsmål ved flertallsposisjonens opptreden.

Taperne i det spillet vi allerede nå ser konturene av i flertallskonstellasjonen i kommunestyret i Drammen, er igjen innbyggerne i kommunen.

Den nye ordføreren Kjell Arne Hermansen bruket valgkampen til å bygge tillit og troverdighet. Etter Kristin Surliens uttalelser om Jon Helgheims og Frps soloopptredener er det dessverre allerede god grunn til å minne om ordtaket: «Tillit bygges i millimeter, men rives i kilometer».

Powered by Labrador CMS