Frp's forhandlingsleder Jon Helgheim, her med samarbeidserklæringen i hånden på pressekonferanse med Høyre, Krf og Pensjonistpartiet forrige uke.
Frp's forhandlingsleder Jon Helgheim, her med samarbeidserklæringen i hånden på pressekonferanse med Høyre, Krf og Pensjonistpartiet forrige uke.

Så feil har jeg tatt

Publisert Sist oppdatert

KOMMENTAR: At det bare skulle gå noen få timer etter at den nye flertallsposisjonen i Drammen hadde overtatt styringen i kommunen før Frps Jon Helgheim bryter samarbeidserklæringen mellom de fire flertallspartiene, hadde jeg ikke forestilt meg i min villeste fantasi. Men så feil har jeg altså tatt. Det er bare å innrømme.

Jon Helgheims uttalelser til kollega DT om at han overhodet ikke har noe tro på det som står i samarbeidserklæringen om forhandlinger med staten om en ny byvekstavtale uten bompenger, og dermed fortsatt Buskerudbysamarbeide, må jo få den nye ordføreren, Kjell Arne Hermansen, til å rive seg i håret.

Uttalelsene kommer altså
før Kjell Arne Hermansen engang har rukket å sette seg til rette i ordførerstolen, og for ikke å snakke om lenge før han har rukket å ta kontakt med samferdselsministeren for å høre om det er mulig å komme til forhandlingsbordet.

Formuleringene i samarbeidserklæringen
om at de fire partiene skal snakke sammen internt før de går ut offentlig i viktige saker, er tydeligvis ikke verdt papiret det er skrevet på for Frp.

Jon Helgheim og Frp
har tydeligvis ikke lært noe av det rotet og kaoset som har vært i drammenspolitikken i de siste årene, og som partiet selv har vært den ivrigste kritikeren av. Jon Helgheim må tydeligvis ha et enormt behov for å vise at han igjen er tilbake i den politiske manesjen, selv om det bare er i kommunestyret i Drammen.

Kanskje har Jon Helgheim
snakket litt for mye med tidligere partileder Carl I. Hagen, som sa «at han savnet seg selv så mye at han måtte gjøre come back». Etter min mening oppnår Helgheim og Frp ikke noe annet gjennom sine uttalelser enn å gi opposisjonen rett i at Frp er en upålitelig samarbeidspartner i drammenspolitikken.

Kjell Arne Hermansens motto
om «Trygg styring» kan derfor ha fått seg et skikkelig skudd for baugen allerede etter hans første dag i ordførerstolen. Dersom Jon Helgheims uregjerlige utspill er et signal på hvordan FRP vil opptre i flertallsposisjonen i kommunestyret i de neste fire årene, vil nok Kjell Arne Hermansens ønske om «hver kveld å kunne seg selv i speilet med god samvittighet», bli vanskelig å oppnå.

Powered by Labrador CMS