MENINGER: Jon Helgheim
Kommunestyrerepresentant, Drammen Frp

Rot og rør fra Tom Berntzen

MENINGER: Tom Berntzen i DRM24 skriver i en frisk kommentar at jeg bare timer etter den nye samarbeidsavtalen var inngått, har brutt den. Dette må bero på dårlig forståelse av hva samarbeidsavtalen sier og hva jeg uttalte til Drammens Tidende.

Berntzen skriver at jeg skal ha uttalt at jeg overhodet ikke har tro på det som står i samarbeidserklæringen om forhandlinger med staten om en ny byvekstavtale uten bompenger.

Det er helt feil. Jeg har kun sagt jeg ikke har tro på at det blir noen forhandlinger. Det står ingenting i samarbeidsavtalen om at vi tror det blir forhandlinger.

Allerede i mai 2022 ga samferdselsministeren beskjed om at Buskerudbyen ikke får forhandle med staten nå, men at det kan skje senere. Dette betyr, oversatt fra politikerspråk til norsk, at forslaget ble avvist og puttet i en skuff i overskuelig fremtid.

I samarbeidsavtalen står det at vi konstaterer at det ikke har vært noen forhandlinger med Staten og at vi skal avklare om det er realistisk at forhandlinger vil skje. Fredag forrige uke kom statsbudsjettet og der står det klart og tydelig at det ikke blir noen forhandlinger denne gangen heller. Det var ikke overraskende.

Det var dette jeg uttalte meg om til Drammens Tidene og dette kan anses som en del av arbeidet med å avklare om det er realistisk å komme i forhandlinger med Staten. Faktum er dermed at min uttalelse er å følge opp avtalen, snarere enn å bryte den.

At jeg ikke har tro på at slike forhandlinger kommer til å finne sted, er jeg langt fra alene om. Jeg uttalte også til Drammens Tidene at vi i henhold til avtalen skal gi oss selv mer tid for å avklare om forhandlinger er realistisk. Det er altså ingen uenighet eller tilløp til kaos her, slik Berntzen forsøker å skape inntrykk av.

Dersom det stemmer at Berntzen er redd for at vi skal få samme kaotiske styring som ved de rødgrønne, med uenigheter, intriger og bråk, så bør han undersøke litt bedre før han skiver slikt. Det kan synes som at Berntzens kommentar mer er et utrykk for kaos i eget hode, enn kaos blant samarbeidspartiene i Drammen.

Powered by Labrador CMS