FANT TONEN: Påtroppende fylkesordfører Tore Opdal Hansen (H) og Randi Eng (Pensjonistpartiet), her fra valgkamp-flørt på Bragernes Torg.

Pensjonistpartiet med i flertallssamarbeid også i fylket

Får en hånd på rattet også i fylkespolitikken som følge av et valgteknisk samarbeid med Høyre, Fremskrittspartiet, Krf og INP.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Forrige uke ble det klart at Høyre, Frp og Krf inngikk et flertallsamarbeid med Industri og Næringspartiet for å sikre flertall. Samme dag kom også nyheten om at de tre borgerlige partiene inngikk en samarbeidsavtale med Pensjonistpartiet i Drammen.

Mandag ettermiddag opplyser den borgerlige koalisjonen i fylket at samarbeidet blir bredere også i Buskerud, med Pensjonistpartiet med på laget.

Det er snakk om en valgteknisk avtale, hvilket innebærer at Pensjonistpartiet ikke er en del av den øvrige samarbeidsplattformen. Det er Øivind Fjellheim som er toppkandidat i fylket, mens toppkandidat i Drammen, Randi Eng, er 1. vara. Som følge av avtalen får de to hver sin plass i et hovedutvalg etter at det nye fylkestinget er konstitutert.

- Avtalen kom på plass etter et initiativ fra oss, da vi fant ut at vi ville bli sittende veldig alene i det nye fylkestinget. Vi tok kontakt og har hatt veldig positive samtaler, forteller Randi Eng til DRM24.

Ifølge Eng innebærer avtalen at de støtter firepartssamarbeidet i konstitueringen (valget av ordfører og fylkesordfører), men at de er fristilt i øvrige saker.

- Jeg tenker at dette er veldig bra for oss. Vi er et helt nytt parti og kan ikke ta på oss mer enn vi har kapasitet til, sier Eng.

Powered by Labrador CMS