HAR GJORT SEG BEMERKET: Masud Gharahkhani, her fra toppmøte under den såkalt Krim-plattformen i slutten av oktober.
HAR GJORT SEG BEMERKET: Masud Gharahkhani, her fra toppmøte under den såkalt Krim-plattformen i slutten av oktober.

Refser Gharahkhanis Iran-utspill:
- Kan ikke uttale seg om dette som stortingspresident

Høyre-veteran Michael Tetzschner mener Masud Gharahkhanis politiske aktivisme er problematisk.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Som omtalt tidligere av DRM24 har ikke Gharahkhani noen planer om å avslutte sitt offentlige engasjement rundt situasjonen i Iran, heller tvert imot.

Selv om de aller fleste politikerne her til lands støtter Gharahkhanis synspunkter, har det de siste dagene vært flere kritiske røster hva angår Gharahkhanis rolleforståelse og det at han to ganger har forårsaket en diplomatisk floke mellom Norge og Iran etter sine uttalelser som stortingspresident.

Overfor NRK kommer den erfarne Høyre-politikeren Michael Tetzschner nå med kraftig kritikk av Gharahkhanis politiske aktivisme.

- Det er ikke plass for utenrikspolitiske utspill gjennom presidentskapet. Presidentskapet har ikke fullmakter til å iverksette vedtak i stortinget, det er det regjeringen som skal gjøre, uttaler Tetzschner (bildet).


Han understreker at Gharahkhani ikke snakker på vegne av stortinget, selv om mange deler hans verdigrunnlag. Rollen som stortingspresident innebærer at man skal opptre samlende og ikke være partipolitisk.

- Jeg vil si at han er en overivrig representant fra Buskerud, som også må få delta i debatten. Men da bør han gjøre det på lik linje med andre representanter, sier Tetzschner til NRK.

Tetschner har blant annet sittet i Utenriks- og forsvarskomiteen, samt kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

Powered by Labrador CMS