FNYSER: Fremskrittspartiets Ulf Erik Knudsen lever ifølge ham selv på en helt annen planet enn Miljøpartiet.

Skyter ned MDG's fossilforbud:
- En katastrofe for alt næringsliv

Fra Frp's Ulf Erik Knudsen til tidligere MDG-er Ståle Sørensen er kritikken nådeløs mot forslaget om nullutslippsone.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: - Dette er ikke bare på jordet - men på feil jorde. MDG lever på en helt annen planet enn oss andre, innleder Fremskrittspartiets Ulf Erik Knudsen etter å ha å lest utspillet fra MDG i DRM24 om å forby diesel- og bensinkjøretøy i Drammen sentrum.

- Det å nekte store deler av befolkningen å kjøre til og gjennom sentrum vil være en katastrofe for alt næringsliv, sier Knudsen.

Han påpeker dessuten at mye av dagens forurensning er et forbigående problem.

- Vi har selvfølgelig en del forurensing fra veitrafikk, men vi må huske på at vi har tre gigantiske prosjekter på gang i byen; Ny togtunnell, bybro og sykehus. Dette genererer betydelig tungtrafikk. Forurensingen fra personbiltrafikken går sakte men sikkert ned ettersom flere får seg elbil, hybrid eller mer moderne fossilbiler med lavt utslipp.

Han maner til å satse på renhold og feiing for å få vekk svevestøvet.

- Det ville også vært bra for Drammen med et nytt tunnelløp i Strømsøåsen eller helst en lengre tunnell i Bragernesåsen - fra Lier til Vinnes. Da får vi mye trafikk vekk fra de utsatte områder, men det får vi nok ikke med den sittende regjering, sier Knudsen.

Sørensen: - Tonedøvt

Lite støtte er det også å hente fra en politiker med atskillig grønnere profil i Drammen, nemlig Ståle Sørensen - tidligere MDG, nå Folk i Drammen. I et leserinnlegg kaller Sørensen MDG for «totalt politisk tonedøve».

- Slike tiltak gjør at man mister makta og ikke får gjennomført noe som helst. Klimakampen vinnes ved at folk som ikke er opptatt av klima gjør klimavennlige valg helt frivillig, er budskapet fra Sørensen.

Sørensen mener at et fossilbilforbud i sentrum vil ha motsatt effekt.

- Det vil skape et «oss og dem». Det vil også føre til at folk med fossilbil heller handler på kjøpesentre enn i byen. Man virker mer opptatt av å tekkes en liten gruppe dedikerte kjernevelgere enn å faktisk skape positiv endring for Drammen, Norge og planeten som helhet, uttaler Sørensen.

Powered by Labrador CMS