BRYTER SAMARBEIDET: Varaordfører Ståle Sørensen (Ap) og ordfører Monica Myrvold Berg (Ap), den gang Sørensen representerte MDG.
BRYTER SAMARBEIDET: Varaordfører Ståle Sørensen (Ap) og ordfører Monica Myrvold Berg (Ap), den gang Sørensen representerte MDG.

Sørensen bryter med Drammen Ap: - Er på fullstendig kollisjonskurs

Byens varaordfører tar et oppgjør med egen kommunestyregruppe, som han nå varsler at han vil motarbeide.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det har lenge ulmet internt i Ap's kommunestyregruppe, noe Ståle Sørensen signaliserte ved å ikke ta gjenvalg som lokalpolitiker i Drammen til neste års kommunevalg.

Nå har det hele eskalert ytterligere - Sørensen varsler på Facebook at han umiddelbart trer ut av kommunestyregruppa til Arbeiderpartiet i Drammen. Årsaken er lokalpartiets standpunkt om bompenger.

- Jeg kan ikke representere flertallet når jeg er fullstendig på kollisjonskurs med de, kommenterer Sørensen i forbindelse med en sak om at Arbeiderpartiet viderefører sin bompengenekt i Drammen, først omtalt av dt.no.

- Vil motarbeide

Sørensens partipolitiske nomadevirksomhet har dermed fått et nytt kapittel etter at han tidligere brøt med MDG og i en periode fortsatte som uavhengig representant. Hans manglende evne til å underkaste seg partipisken i Ap innebærer dermed at Sørensen vender tilbake til de partiløse.

- Jeg har i utgangspunktet ikke meldt meg ut, men representerer ikke Ap i kommunestyret ut denne perioden. Folk som har stemt på meg vet hva jeg mener og det er omtrent det samme enten jeg har vært i Ap eller MDG. Det er det jeg kommer til å stå for fremover også, skriver Sørensen i en facebookkommentar.

Han mener Drammen Ap tar på seg oppgaven som «bompengeekstremist».

- Det er veldig beklagelig og innebærer at Drammen ikke får de samferdselsprosjektene vi trenger for å vokse. Å si absolutt nei til all type bompenger i det som er den største byen på Østlandet etter Oslo. En by som sliter med trafikkutfordringer og hvor byutviklingen fremover er avhengig av å finne løsninger på dette, det er et programpunkt som jeg ikke kan fronte, men derimot vil motarbeide, uttaler Sørensen.

Powered by Labrador CMS