Vil erstatte buss med bestillingsdrosje i Eiker

Slik vil opposisjonen i fylkeskommunen erstatte deler av rutetilbudet som må kuttes.

Publisert

ØVRE EIKER: Tirsdag 9. april skal Hovedutvalg for samferdsel behandle kutt i kollektivtilbudet i Buskerud. Nå har opposisjonspartiene AP, SP, SV, MDG og Rødt funnet ut hvordan de vil erstatte deler av rutetilbudet. De vil nå utrede mulighetene for bestillingstransport med drosje. Det vil også gjelde for Øvre Eiker.

– Vi har områder i Øvre Eiker hvor busstilbudet er veldig dårlig, eksempelvis i Skotselv, Bingen og Fiskum. Utredningen skal inneholde en vurdering av hvilke områder som kan være aktuelle, så blir det til slutt en politisk beslutning hvor dette skal innføres, sier Magnus Weggesrud til Eikernytt.no.

– I Sigdal, hvor jeg var ordfører fra 2015 til 2023, hadde vi gode erfaringer med bestillingstransport fra drosjer som erstatning for at bussen ikke gikk. Dette mener vi bør kunne brukes i mye større grad over hele fylket, særlig der tilbudet nå kuttes, sier Tine Norman fra Senterpartiet.

Ap positive

Utredningen skal også inneholde en vurdering av hvilke områder dette kan være aktuelt. Arbeiderpartiets Tonje Enersen er optimistisk på at dette vil bli en gangbar, praktisk og god løsning.

– Det er klokt å støtte seg på andres gode erfaringer. På denne måten tar vi den økonomiske situasjonen inn over oss, samtidig som vi ikke gir opp å finne gode alternativer til privatbilen for innbyggerne i hele fylket, sier Enersen.

– Nå bør vi benytte den vanskelige situasjonen til å tenke nytt. Her får vi utredet muligheten til å ha et kollektivtilbud også utenom rutenettet, som vil gjøre hverdagen enklere for mange i spredtbygde strøk, sier Bård Sødal Grasbekk, gruppeleder for Miljøpartiet De Grønne.

– Bestillingsdrosjer er god SV-politikk der det er hensiktsmessig. I den situasjonen fylket befinner seg i nå er bestillingsdrosjer en løsning som både tar de økonomiske realitetene inn over seg og sikrer grønn mobilitet i fylket vårt, sier Njål Vigleik Grene-Johnsen, gruppeleder for SV.

– Det er ikke alle plasser i Buskerud det er stort nok grunnlag til å kjøre buss. Men folk må kunne bo der uten å være avhengig av bilen. Dette er et tiltak for å gjøre dette mulig, sier Hans Petter de Fine, gruppeleder for Rødt.

Powered by Labrador CMS