Premiedryss til familien Grøndal i gokart!

Både små og store i racing-familien fra Drammen hevdet seg i helga.

Publisert Sist oppdatert

KRAGERØ/DRAMMEN: Anders Grøndal deltok i helga på det som kan sies å være Norges svar på Monaco Grand Prix - Kragerø Grand Prix, som akkurat som i Monaco går i sentrumsgatene i byen. 

Løpet var delt inn i en profesjonell klasse med aktive bilsportsutøvere med lisens og en såkalt kjendisklasse med mange av Norges mest kjente ansikter.

Bare VM-fører Oliver Solberg var raskere enn norgest mestvinnende rallysjåfør i NM-sammenheng, Anders Grøndal fra Drammen. Det var et sterkt startfelt i proff klassen med Oliver Solberg som kom rett fra VM-seier i WRC2 klassen i Rally Finland i spissen. Men også sterke bilsportnavn som Tommy Rustad, Henning Solberg og Oscar Solberg var på plass med mange flere.

Videre la arrangøren opp til en far og sønn duell mellom Anders og Stein Grøndal. Det ble ingen sensasjon da Anders gikk lett videre.

Og Anders imponerte også i semifinale og ble den føreren som møtte Oliver Solberg i finalen. Her tok Oliver Solberg starten, men fikk aldri noen stor luke til Anders som fulgte tett på hele veien til mål.

NM til sølv 4. generasjon

Foran tusenvis av tilskuere fikk også tredje generasjon Grøndal boltre seg under NM-finalene på Varna i helga, og gjorde det skarpt i konkurranse med norgeseliten, hvor det hele endte med NM-sølv til Sebastian (11).

Som tidligere omtalt av DRM24 har blant annet Sebastian Grøndal, fjerde generasjon Grøndal som driver racing, gjordt det skarpt i juniorklassen det siste året, og i helga sørget han for 2. plass og NM-sølv i Mini-klassen etter å ha tatt tatt teten i finalen, men kom i mål 44 tusendeler etter vinneren. 

Toppen av uflaks ble det også da Sebastian Grøndal greide å sprette champagnekorken i sitt eget øye på seierspallen - og dagen endte på legevakten med rift i øyet.

- Men, det var verdt det, uttaler racingtalentet, som ler av hendelsen i etterkant.

Også storebror Thomas (14) som kjører i seniorklassen, men havnet litt lenger ned på resultatlistene.

Powered by Labrador CMS