Presset av Kiwi: Coop og Rema dumper prisene

Torsdag ettermiddag senkes prisene på tusenvis av varer som ble økt 1. februar.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: Det opplyser Coop og Rema 1000 i pressemeldinger torsdag ettermiddag. Kiwi valgte som kjent å holde prisene uendret etter den varslede prisøkningen 1. februar.

Nå har konkurrentene erkjent at de ikke har råd til tape kunder og følger etter. Nå hevder Rema1000 at de er billigst, mens Coop hevder de er «like billige eller kanskje billigere».

– Siden 1979 har vi hatt som mål å ha de laveste dagligvareprisene. Det målet endrer vi aldri. Til tross for betydelig økte råvare- og innkjøpskostnader velger vi nå å senke prisene tilbake til nivået før 1. februar, sier Tom Kristiansen, administrerende direktør i REMA 1000 Norge.

Han er tydelig på at kostnadskuttet som REMA 1000 nå innfører vil koste betydelig.

– Vi har små marginer fra før og konkurransen i norsk dagligvare er hard. Men grunnfilosofien vår er at vi skal ha de laveste prisene eller stenge dørene. Dette vil koste, men den kostnaden tar vi, slik at vi kan holde kundeløftet vårt, avslutter han.

Setter ned prisen på 4.000 varer

VG skriver at Coop Extra følger etter og setter ned prisene på over 4.000 varer.

– Vi har justert prisene ned igjen til det de lå på før 1. februar, slik at vi er konkurransedyktige. Kundene kan være trygge på at det er like billig, og kanskje billigere, å handle på Coop Extra som hos våre konkurrenter, sier kommunikasjonsdirektør i Coop Norge, Bjørn Takle Friis, til VG.

– Vi gjør det ikke fordi vi har råd til det, men fordi vi må. Vi er nødt til å være konkurransedyktige for å ikke tape kunder – og det har vi hvert fall ikke råd til, sier han.

Powered by Labrador CMS