Raser mot kuttplaner:
- Fullstendig uaktuelt

- Det er mange ting å se på før vi går løs på barn og unge, tordner Lavrans Kierulf (Frp) om rådmannens forslag om å legge ned ytterligere ti barnehager, en skole og stramme inn på bevilgninger til idretten.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Kierulf, som forøvrig sitter i Hovedutvalget for oppvekst og utdanning i Drammen kommune, er krystallklar om rådmannens 120 millioners kuttliste.

- For Fremskrittspartiet sin del er det å legge ned flere barnehager fullstendig uaktuelt, det kan vi slå fast med en eneste gang. Det er mye vi må se på før vi går løs på barn og unge, iog andre håpløse tiltak som ville ramme folk flest, sier Kierulf.

Han viser til for eksempel økte parkeringsavgifter.

- Det vil også ramme sentrumshandelen, slår han fast.

- Resultatet av dårlig økonomistyring

Kierulf mener vi nå ser konsekvensene etter det rødgrønne maktskiftet i Drammen.

- Sånn går det når man ikke har kontroll på økonomien, da kommer disse forslagene. Dette bunner ut i dårlig økonomistyring fra de rødgrønne gjennom flere år, sier Kierulf.

Han mener det bør være mange naturlige områder å se på innsparinger før man nok en gang skal gå løs på skoler, barnehager og idrett.

- Det vil vi ikke være med på. Jeg vil advare mot en utvikling av større skoler på bekostning av mindre skoler. Dette handler også om hvordan kommunen fremstår utad og om Drammen skal være en attraktiv by for småbarnsfamilier, sier Kierulf.

- Må se på kulturområdet

Kierulf mener isteden kommune må se på andre store utgiftsposter på driftsbudsjettet.

- Det er mye innen kultursegmentet det kan kuttes i, her er det ingen innsparinger. Hva med Interkultur og Globusfestivalen. Det er heller ingen kommunal oppgave å drive et eiendomsutviklingsselskap slik Drammen gjør, sier Kierulf.

Powered by Labrador CMS