DØDSFELLE: Her beveger man seg opp og ned med livet som innsats.
DØDSFELLE: Her beveger man seg opp og ned med livet som innsats.

Reagerer på denne skoletrappa: - Livsfarlig

Barn ramler og skader seg, og klager til kommunen har ikke hjulpet.

Publisert Sist oppdatert

FJELL: Trappa utenfor Fjell skole er ikke noe for «vanlig dødelige» å gi seg i kast med.

Et tjukt og såpeglatt holke-lag har lagt seg over den bratte og knallharde betongtrappa som følge av dårlig brøyting. Strøing? Knapt, om noe, viser bildet DRM24 har mottatt fra en forelder.

- Barn ramler og slår seg i trappa på grunn av den glatte isen. Dette er livsfarlig og jeg håper kommunen kan ta ansvar når det gjelder små barn, forteller vedkommende.

Småbarnsmoren forteller at purring og klage til kommunen fra skolen ikke har hjulpet.

- Manglende brøyting nevner jeg ikke engang, sier vedkommende, som ikke ønsker å stå fram med navn.

- Skal ikke være slik

Ifølge kommunens vei og park-avdeling er det Drammen Eiendom som har ansvaret for trappa, som ligger på sentrum-siden av skolen.

Gjermund Riise Brekke, sjef i Drammen Eiendom, uttaler i en kommentar til DRM24 at det «ikke skal være slik», etter å ha fått forelagt bilde av trappa.

- Det jobbes med umiddelbare tiltak, uttaler Brekke til DRM24 onsdag formiddag.

Ifølge Brekke har forholdene ved trappa tidligere vært «forsøkt utbedret av entreprenør som hadde bekreftet at situasjonen var OK».

Den andre og lengre trappa på motsatt side av skolen, som går mellom selve skolen og knutepunkt Fjell, hvor blant annet gymsalen ligger, skal være i bedre strand, fordi denne har varmeanlegg, noe den mindre trappa avbildet øverst i saken ikke har.

- Vi observerte for noen dager siden at anlegget ikke fungerte ved store nedisinger og manuell måking og pigging ble bestilt. Dette har ikke fungert, forteller Brekke.

- Så nå er våre egne folk på plassen og gjør nødvendige tiltak, avslutter han.

Den nedisede trappa ble onsdag stengt med sperrebånd av Drammen Eiendom etter at DRM24 tok kontakt i forbindelse med saken.

- Den blir stengt av til den er isfri. Her må det manuelt fjernes is, sier Brekke.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">«TILTAK»:</span> Slik så det ut onsdag ettermiddag. Løsningen ble å sperre trappa med sperrebånd.</span>
«TILTAK»: Slik så det ut onsdag ettermiddag. Løsningen ble å sperre trappa med sperrebånd.
Powered by Labrador CMS