Reagerer på skolebrannene:
- Må av med silkehandskene

- Denne utviklingen kan ikke få fortsette, da kommer det til å få alvorlige konsekvenser en dag, er meldingen fra Lavrans Kierulf (Frp). Nå stiller han spørsmål til rådmannen om håndteringen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Kierulf, som over tid har utrykt frustrasjon over situasjonen knyttet til utviklingen i drammensskolen, sitter Hovedutvalget for Oppvekst og Utdanning i kommunen i tillegg til kommunestyret.

Allerede fredag sendte han inn flere spørsmål til rådmannen som følge av alle brannene på Galterud de siste ukene. Mandag inntraff den mest alvorlige episoden ved skolen hittil.

- Dette føyer seg inn i rekken av branner, og jeg frykter at man en dag lykkes med det man prøver på. Det må vi gjøre alt for å unngå, sier Kierulf.

Han utrykker stor forståelse for at skolen og rektor har iverksatt en rekke tiltak for å forsøke å redusere risikoen.

- Det han gjorde mandag er intet mindre enn heltemodig, og det er godt at det ser ut til å gå bra med han. Men vi kan ikke ri på flaksen. Nå må det sterkere lut til for å få bukt med pøbelen, sier Kierulf.

Han etterlyser tiltak overfor de som utfører handlingene som får satt en stopper for det.

- Tiden for silkehandsker må være forbi. Alle varsellampene blinker kontinuerlig, og denne utvikligen kan ikke få fortsette. Frp har ropt varsku hele denne perioden med tanke på ungdomskriminalitet på skolene, mens posisjonen sitter med hendene i fanget og ikke gjør noe som helst. Det er på tiden at det politiske flertallet våkner fra tornerosesøvnen sin og blir med å få satt i gang skikkelige tiltak.

- Også politiet må være sitt ansvar bevisst og ta grep, legger Kierulf til, og viser til at så langt har resultatene uteblitt.

Gjelder ikke bare Galterud

Rektor Simon E. Jara uttaler til DRM24 at det ikke bare er på Galterud det er et problem med skolebranner, selv om trenden har vært styggest her.

- Det er nok et generelt ungdomsproblem, sier han til DRM24.

Som kjent har det også blitt påsatt branner utendørs på kveldstid ved Svensedammen på Konnerud en rekke ganger. For kort tid tilbake ble det også fyrt opp fyrverkeri innendørs på Eknes Ungdomsskole.

Kierulf stiller overfor rådmannen spørsmål om man har en oversikt over antall branner i kommunen det siste året. Han vil også vite hvorvidt det alltid blir meldt inn avvik og anmeldt når slike episoder skjer i skoletiden, samt om det føres en oversikt over kostnader.

- Jeg vil også vite hvilke tiltak som er satt inn for å bremse denne særdeles negative utviklingen, sier Kierulf.

Powered by Labrador CMS