Rektor truet med lynsjing etter skolebønn-saken

Politiet har vært tilstede på Drammen videregående fredag etter en trusselmelding.

Publisert Sist oppdatert

STRØMSØ:- Politiet setter meldingen i sammenheng med skolebønn-saken, tidligere denne uka, uttaler politiet til dt.no som først omtalte saken.

Trusselen har blitt fremsatt på det sosiale mediet Jodel. Innholdet i meldingen gikk på at det skulle foregå lynsjing på skolen, og var rettet mot rektors kontor. Trusselen er videre bekreftet av en intern melding på skolen fra ledelsen.

– I samarbeid med skolen vil vi være synlig til stede, samtidig som skolen tar sine forholdsregler. Det er over 600 personer som har gitt tommel opp på meldingen på Jodel, men det betyr ikke nødvendigvis at 600 vil møte opp på rektors kontor klokken 12, uttalte forebyggende leder Geir Oustorp i drammenspolitiet til avisa.

Det er ikke rapporter om episoder på skolen fredag, og undervisningen skal ha foregått som normalt.

- Vi hadde et møte med skolen i går om håndteringen av dette, og vi landet på at vi heller valgte å være tilstede på skolen i dag istedenfor å begynne å etterforske denne meldingen, sier Oustorp til DRM24.

Han opplever at det dreier seg om en impulsbasert melding på et sosialt nettverk for ungdom.

- Her er det mange som kaster seg på og dette skjedde i kjølvannet av støyen på skolen mandag knyttet til bønnesaken. Vi har lagt denne saken død nå, og det blir ikke opprettet sak, sier Oustorp.

Rektor Hanne Hagby opplyser til DRM24 at det ikke har vært noen intern uro på skolen fredag, og at alt har gått som planlagt.

- Vi var ikke redde, men tok noen forholdsregler, sier Hagby.

Hun understreker at de ikke er kjent med hvor trusselen kom fra.

- Det var en anonym melding og kan ha vært andre enn elever på skolen. Situasjonen har ikke fått konsekvenser for noen elever. Vi har forørig hatt en god dialog med elevrådet i forhold til dette med bønn og opplever at det har løst seg, sier Hagby.

Powered by Labrador CMS