ALBANIA: En av destinasjonene som øker mest sommeren 2024.

Salg av sol- og bad-reiser i taket

- Salget av pakkereiser med rutefly i sommerferien har økt med 55 % sist uke, melder TUI.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: Salget av charterreiser holder seg stabilt, mens salget av pakkereiser med rutefly har økt kraftig.

– Denne typen pakkereiser gir deg veldig stor fleksibilitet. Flyselskap, avreisedag og reiselengde kan tilpasses det som passer deg best, og dette ser det ut til at nordmenn liker ekstra godt, sier Anne Mørk-Løwengreen i TUI i en pressemelding. 

Populært å kunne velge selv

Velger du en charrterreise, har du en fast avreisedag og reiselengde å forholde seg til. Bestiller du en pakkereise med rutefly kan du velge om du vil være borte i 5, 10 eller 21 dager for eksempel, og er det flere som tilbyr samme flyrute, kan du velge det flyselskapet du liker best.

- Sist uke økte salget av slike reiser et ekstra hopp med en økning på 55 % sammenlignet med uken før og også i sommersesongen totalt ser vi at populariten for denne reisetypen øker kraftig, er meldingen fra reiseselskapet.

Mange nordmenn har fått igjen penger på skatten etter et år med høy boligrente, og kan dermed kan sikre seg en sommerferie med solgaranti med god samvittighet. 

Soloreisende og aleneforeldre 

– Det er ekstra populært å bestille en pakkereise med rutefly i sommer til Mallorca, Rhodos og Costa Blanca (fastlands-Spania). Alle familietyper bestiller pakkereiser med rutefly, men den aller største økningen sammenlignet med i fjor, ser vi når det gjelder soloreisende og aleneforeldre på reise med et barn, sier Mørk-Løwengreen.

De mest populære reisemålene uansett reistetype i sommer er Mallorca, Kreta og Rhodos.

Reisemålene som øker mest i popularitet er Albania, Bulgaria, Montenegro, og de litt mindre greske øyene.

Powered by Labrador CMS