
Gjenåpner Smak etter tre uker: - Folk har helt abstinenser
Pizza-spesialisten på Åssiden har vært et savn hos mange under corona-krisen. Nå lover de full rulle i påsken etter å ha vært corona-stengt siden midten av mars.
ÅSSIDEN: - Da myndighetene innførte restriksjonene overfor utelivsbransjen var det som å skru av en bryter. Plutselig ble det helt stille, forteller Vidar Skar tirsdag kveld, travelt opptatt med bestillingene som renner inn.
Jungeltelegrafen har spredd seg, og telefonen har igjen begynt å kime hos pizzeriaet i Åslyveien, viden kjent for sin sagnomsuste kebabpizza. Og savnet har vært stort hos mange, skal vi tro Skar.
- Folk forteller at de har hatt helt abstinenser. Først og fremst etter kebabpizza og kjempekebab, smiler Skar.
Rammet av corona-krisen
Det har imidlertid vært noen tøffe uker for de ansatte, som ikke hadde noe annet valg enn å stenge ned virksomheten da corona-krisen rammet for fullt.
- Flere havnet rett i karantene, og flere ble permittert. Vi har hatt tre uker uten en krone i inntekt. Nå kommer imidlertid folk gradvis tilbake på jobb, forteller Vidar Skar.
- Glad for å bidra til dugnaden
Og selv om han gjerne skulle vært situasjonen for uten, er han glad for å ha bidratt til mindre smittespredning mens pandemien har herjet som verst.
- Det er bra å kunne bidra til dugnaden, og jeg føler vi har tatt vår del av samfunnsansvaret når landet måtte stenges ned. Samtidig har myndighetene nå oppfordret de som kan holde virksomhetene og ansatte i jobb å gjøre det, og det er hva vi gjør nå. Riktignok med strenge smitteverntiltak, forteller Skar.
Mandag og tirsdag har gått med til fullstendig nedvasking og desinfisering av restauranten, stekeplater, ovner, pizzabrett og utstyr.
- Nå er det primært takeaway som gjelder, og vi kommer til å være åpne hele påsken, forteller Skar.
Fikk seg en støkk
Reåpningen av Smak gikk imidlertid ikke helt på skinner tirsdag. Da Vidar skulle skru på ovnene før åpningstid gikk strømmen, og alt i stå.
- Det viste seg å være en transformator som hadde gått. Heldigvis fikk vi ting opp og stå igjen relativt raskt ved hjelp av en elektriker, om enn litt etter skjema, forteller Skar.
Sammen med kompanjongen Ali Simarinik har han drevet pizzeriaet i Åslyveien i en årrekke. De siste årene har de også forberedt åpning av en bydelspub i 2. etasje i samme bygning, som rykker stadig nærmere oppstart.
- Alt har blitt litt forskjøvet som følge av corona-krisen, men det er fortsatt noe vi jobber med i kulissene. Noen åpningsdato har vi imidlertid ikke, sier Skar.



