SKEIV SUKSESS: Frivilligleder Susanne Imset og koordinator Emily Brown fra Drammen Røde kors utvider nå tilbudet.
SKEIV SUKSESS: Frivilligleder Susanne Imset og koordinator Emily Brown fra Drammen Røde kors utvider nå tilbudet.

Inviterer tenåringer til «skeiv café»:
- Vi opplever stor interesse

Tenåringer fra store deler av Østlandet kommer til Drammen for å delta på tilbudet, som er det eneste av sitt slag.

Publisert Sist oppdatert

STRØMSØ: I lokalene til ungdomsklubben Fellesverket drevet av Røde Kors, har organisasjonen i samarbeid med Fri Oslo og Viken og Skeiv Ungdom Oslo og Viken etablert et nytt tilbud som har vist seg å være svært ettertraktet.

Etter å ha fått en trang start i fjor grunnet corona-restriksjoner, er det nå mulig for «caféen» å holde åpent med inntil 20 personer. DRM24 var innom på besøk i desember, og da var det fullt hus på juleverksted i anledning ettårsmarkeringen for tilbudet.

- Vi har veldig godt oppmøte, folk kommer hit fra hele Østlandet. Noen har faktisk reist i tre timer. Det viser litt av behovet, forteller koordinator Emily Brown fra Drammen Røde Kors.

Skeiv Ungdomscafé er ikke bare et tilbud for homofile, det er et tilbud et åpent tilbud for alle uansett legning. Her finner vi ungdommer med helt forskjellige bakgrunner. Felles for alle er imidlertid en varm og inkluderende atmosfære hvor alle respekterer hverandre for den man er.

- I utgangspunktet er det åpent fra 13 til 25 år, og gjennomsnittsalderen er rundt 15 år. Dette er et rusfritt tilbud med ulike type temakvelder og som oftest med matservering, forteller Brown.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">JULEVERKSTED:</span> Pynt og håndarbeid stod i fokus i desember. Naturligvis med et innslag av pride-farger.</span>
JULEVERKSTED: Pynt og håndarbeid stod i fokus i desember. Naturligvis med et innslag av pride-farger.

Utvider tilbudet

Nå utvides tilbudet fra en gang i måneden til to ganger i måneden som følge av pågangen.

Hittil har tilbudet vært åpent den tredje fredagen hver måned. Nå blir det altså en dobling, med cafékveld også den første søndagen hver måned.

Brown frir nå til flere frivillige som kan tenke seg å hjelpe til.

- Vi trenger flere hender, og ønsker å høre fra flere som kan være interessert, forteller hun.

I dag, torsdag 13. januar er det informasjonsmøte for de som ønsker å bli nye frivillige og å jobbe med Drammen Pride.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Leder for frivilliggruppen Susanne Imset og nestleder for frivilliggruppen Leona Imperatori vil gjerne ha flere frivillige.</span>
Leder for frivilliggruppen Susanne Imset og nestleder for frivilliggruppen Leona Imperatori vil gjerne ha flere frivillige.

Pride-fest

Frem mot årets Pride-festival skal også Skeiv Ungdomscafé være delaktig - og med i arrangementet.

Det blir også egen Pride-markering i lokalene til Fellesverket. Flere andre spennende ting står også på programmet i det nye året, blant annet foredrag og workshop med «Restart fritid», arrangert av Skeiv Ungdom.

- Tema blir seksuell orientering, seksuell identitet og kjønnsuttrykk, forteller Brown.

Interesserte kan finne mer informasjon på Facebookgruppen «Skeiv Ungdomscafé i Drammen».

Powered by Labrador CMS