Kommunen beklager vann-glipp:
- Berørte langt flere enn forventet

Mattilsynet er koblet inn etter at halve byen fikk brunt springvann to ganger på et halvt døgn.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: - Kommunen er i full gang med å spyle vannledningene rene og forventer at vannet er tilbake i normal kvalitet i løpet av kvelden, uttaler kommunen på sine hjemmesider tirsdag kveld.

Områder som har vært berørt av dette er Bragernes, Strømsø, Gulskogen, Åssiden og Vinnes.

- Natt til tirsdag ble det utført planlagt, nødvendig vedlikehold på en hovedvannledning. For å sørge for at alle hadde vann i springen under vedlikeholdet ble vannstrømmen i store deler av vannforsyningsnettet lagt om mandag kveld. Når vannet endrer retning i rørene kan det medføre det at belegg på rørveggene løsner og beboere opplever en periode med misfarget vann, opplyser kommunen.

Men det bare begynnelsen på problemene, skulle det vise seg.

- Etter fullført arbeid ble vannstrømmen snudd tilbake til normalen tirsdag morgen. Det medførte en ny endring av vannretningen slik at mer belegg trolig løsnet, opplyser kommunen.

Beklager manglende varsling

I forkant av planlagt vedlikehold skal kommunen varsle berørte innbyggere om mulighet for misfarget vann. Vedlikeholdsarbeidet berørte langt flere enn forventet, noe som medførte at mange ikke ble varslet eller ble varslet for sent, opplyser kommunen.

– Vi beklager at mange ikke fikk varsel denne gangen. Vi kommer til å evaluere hendelsen for å unngå slike situasjoner i fremtiden, sier virksomhetsleder i Vann og avløp Live Johannessen.

Mattilsynet er rutinemessig varslet om hendelsen. Det er imidlertid svært sjelden at det medfører helserisiko å drikke misfarget vann, skriver kommunen videre.

Kan være misfarget en stund til

Drammen kommune anbefaler å tappe vann fra springen som er nærmest inntaket på boligen, som oftest utekranen, dersom du har misfarget vann, for å se om det bedrer seg.

Det er imidlertid ingen garanti for at det bli bedre, og misfargingen kan vedvare en stund til, ifølge kommunen.

- Dersom du fortsatt har misfarget vann om et døgn (onsdag ettermiddag) bør du ta kontakt med kommunen siden det kan være enkelte punkter på vannledningsnettet som må spyles spesielt, uttaler kommunen videre.

Powered by Labrador CMS