STOLTE FORELDRE: Caroline Nielsen (25) og Trong Duy Huynh (27) med lille Leander som ble hedret som Øvre Eikers innbygger nr. 20.000 etter å ha kommet til verden 28. desember.
STOLTE FORELDRE: Caroline Nielsen (25) og Trong Duy Huynh (27) med lille Leander som ble hedret som Øvre Eikers innbygger nr. 20.000 etter å ha kommet til verden 28. desember.

Lille Leander ble historisk i det han ble født

Han slo resten av finaleheatet på oppløpet da han, to uker før skjema, kom til verden og ble Øvre Eikers innbygger nummer 20.000!

Publisert Sist oppdatert

HOKKSUND: Tirsdag fikk den lille verdensborgen, mamma og pappa besøk av ordfører Knut Kvale med en liten oppmerksomhet og gratulasjoner, skriver Eikernytt.no.

Caroline Nielsen og Trong Duy Huynh flyttet fra Solbergelva og en liten leilighet på 56 kvadratmeter til Hokksund i 2018. Først så de på et hus på 250 kvadratmeter, men det ble ikke aktuelt. De fikk nemlig se de den gang nye boligene som ble bygget i Solhellinga i Harakollen og falt fullstendig for hus og ikke minst beliggenheten.

Dermed var grunnlaget lagt for at de i dag kunne markere seg som foreldre til innbygger nummer 20.000 i Øvre Eiker.

Det har lenge vært kjent at kommunen nærmet seg milepælen på 20.000 innbyggere og kommunedirektør Trude Andresen og ordfører Knut Kvale har fulgt nøye med på Folkeregisterets statistikk for å sjekke ut om spådommene de kom med tidligere i fjor høst, ville slå til.

Det har aldri tidligere vært markert en slike milepæl i befolkningstallet i Øvre Eiker så vidt ordføreren kjenner til.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FIKK PRØVEHOLDE:</span> Ordfører Knut Kvale med sin innbygger nummer 20.000. </span>
FIKK PRØVEHOLDE: Ordfører Knut Kvale med sin innbygger nummer 20.000.

Fikk diplom - men ikke barnehageplass

Og altså den 28. desember slo spådommene til. Leander kom til verden – litt for tidlig og veide 2.664 gram og var 48 cm lang. Terminen var opprinnelig 9. januar.

Da ordføreren kom på besøk fikk de en plakett til å henge på veggen som et synlig bevis på at Leander er innbygger nummer 20.000. I tillegg fikk de noen gaver fra kommunen.

Men noen garanti om barnehageplass får de dessverre ikke. Øvre Eiker vokser stadig og det er nå en «babyboom» på Harakollen som gjør at barnehagene er rimelig fulle. Og det er først i 2023 at Leander har krav på plass.

– Vi valgte å flytte til Hokksund da det var veldig sentralt og hadde det vi trengte i kort avstand, sier de nybakte foreldrene.

Dette er deres første barn hvis vi ser bort i fra «Fant» på seks år. Familiens hund er nemlig deres «førstefødte».

Powered by Labrador CMS