SNAKKER OM KRITIKKEN: Nasir Gondal, styremedlem, tidligere styreleder i moskeen og SV-politiker i Drammen.
SNAKKER OM KRITIKKEN: Nasir Gondal, styremedlem, tidligere styreleder i moskeen og SV-politiker i Drammen.

Overrasket over reaksjonene på bønnerop:
- Vi plager ingen. Denne saken burde ikke være tema!

En av moskeens største profiler tar til motmæle mot det han kaller islamofobi. - Jeg skjønner ikke hvorfor folk er så skeptiske, sier Nasir Gondal.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/FJELL: I et intervju med DRM24 forteller en av moskeens ansikter utad at man ikke hadde forventet så mye oppstyr om bønneropene i forkant.

- Jeg skjønner ikke hvorfor folk er så skeptiske. Jeg er veldig skuffet over mange av de tingene som pekes på, sier Gondal.

- Mange anser bønneropene som politisk propaganda og at man blir påtvunget en fremmed ideologi?

Gondal ler.

- Vi kan ikke forholde oss til de som er så negative. Det blir veldig mye islamofobi, og det er på grunn av høyresiden som har styrt i åtte år og finansiert hatpropaganda mot muslimer, sier Gondal.

- Mange er redde for at dersom noen først får lov til dette, vil praksisen spre seg og samfunnet islamiseres?

- Islam er en tro. Bønneropet er et fredelig budskap fra gud. Hvorfor er dette et problem. Vi er ikke farlige og godt integrert i samfunnet. Vi ønsker alt det beste for Norge, integrering og mangfold. Vi plager ingen, sier Gondal.

LES OGSÅ: Vil starte med bønnerop fra moskeen på Fjell

- Urettferdig

- Så dette er ikke en kringkasting av religiøs eller politisk propaganda?

- Folk tenker forskjellig, men det er urettferdig å si at dere har lov, mens vi ikke har lov. Barna våre tenker at vi ikke er nordmenn når folk ikke aksepterer muslimer, sier Gondal.

- Hva med dem som ikke vil bli påtvunget islamsk tro?

- Mange ønsker at vi ikke skal praktisere islam. Men vi ønsker å bygge broer. Moskeen er åpen for alle, og alle er velkommen hit til oss, også for de som har spørsmål eller vil lære om islam, sier Gondal, som også forteller at moskeen har fått mange støtteerklæringer.

- Dette burde ikke være en problemstilling for noen.

LES OGSÅ: Helgheim har startet underskriftsaksjon mot bønnerop

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">- INTEGRERT MOSKE:</span> Nasir Gondal peker på det norske flagget og lekeplassen utenfor, som han hevder det er flest etnisk norske bruker.</span>
- INTEGRERT MOSKE: Nasir Gondal peker på det norske flagget og lekeplassen utenfor, som han hevder det er flest etnisk norske bruker.
Powered by Labrador CMS