SOLDATER I BYGATENE: Her fra tilsvarende øvelse i 2019.
SOLDATER I BYGATENE: Her fra tilsvarende øvelse i 2019.

Varsler stor beredskapsøvelse i sentrum: - Vil høre skyting

Forsvaret og nødetatene vil bli synlig i bybildet både på Strømsø og Bragernes torsdag denne uka.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Øvelsen vil primært foregå rundt Knutepunkt Strømsø (gamle Strømsø ungdomsskole), samt Drammen sykehus, og har også blitt gjennomført her tidligere.

Øvelsen er planlagt som en masseskadeøvelse. Det vil derfor kunne høres skyting og noe støy fra området, opplyser kommunen.

OMRÅDET: Øvelsen vil foregå her.
OMRÅDET: Øvelsen vil foregå her.

Øvelsen vil foregå fra klokken 07.30 til ca. klokken 15.30. Første del av øvelsen foregår på Knutepunkt Strømsø der det skal øves på en situasjon med masseskade, med elementer av PLIVO (pågående livstruende vold). Målet er å øve på varsling og på hvordan nødetatene og forsvaret skal opptre og samvirke i farlige situasjoner.

- En viktig del av øvelsen er å øve på behandling av skadde og å transportere disse til akuttmottaket. Dette vil bety ekstra biltrafikk inn til Drammen sykehus fra klokken 12.00 torsdag.

Skoler, barnehager og kirken i området er varslet om øvelsen. I tillegg vil det bli sendt ut SMS til alle som er folkeregistrert i området rundt Knutepunkt Strømsø samt bedrifter i samme område.

Øvelsen 4. november inngår for øvrig som en del av øvelse DJERV 21, som Telemark og Buskerud heimevernsdistrikt 03 (HV-03) gjennomfører i perioden 1. til 6. november. Aktiviteten er planlagt gjennomført i tilknytning til områdene Drammen, Kongsberg og Grenland. I løpet av denne perioden vil det bli øvelse med politi, soldater og helsepersonell i Drammen sentrum.

SE BILDER FRA ØVELSEN PÅ STRØMSØ I 2019 (ALLE FOTO: JOAKIM FJELDI / DRM24):

Powered by Labrador CMS