Vil stanse barnehagevedtak - krever politisk behandling

Høyre, Fremskrittspartiet og Nei til Bomring forsøker nå å utsette nedleggelsesvedtaket i påvente av nytt forslag til prosess.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Med over 1/3 av stemmene i et folkevalgt organ har de hjemmel til å kreve en sak behandlet. I en henvendelse fra de tre partienes representanter i Hovedutvalget for Oppvekst og Utdanning til utvalgsleder Cathrin Janøy, ber Høyre på vegne av de tre partiene om at «saken stanses».

- Etter vår forståelse har denne saken har blitt noe helt annet enn det som var forespeilet. Det er etter vårt syn ikke holdbart at denne beslutningen utelukkende skal behandles av administrasjonen, skriver utvalgsmedlem Wali Gilani (H) i brevet.

Partiene ber om at saken oversendes til hovedutvalgets møte 26. januar, for «å vedta nytt forslag til prosess, eventuelt fatte endelig vedtak i saken».

- Vi undersøker alle muligheter for å få til en saksbehandling av dette, og få posisjonen i tale. Vi har ikke gitt opp håpet, og prøver de midlene vi har til rådighet, sier utvalgsmedlem Lavrans Kierulf (Frp) til DRM24.

KJEMPER FOR NY BARNEHAGEKAMP: Lavrans Kierulf.
KJEMPER FOR NY BARNEHAGEKAMP: Lavrans Kierulf.

Kommunalsjef Thomas Larsen Sola er orientert om den siste utviklingen. Hva det får å si for prosessen videre, er imidlertid for tidlig å konkludere med.

- Vi ser at posisjonspartiene nå gjemmer seg og sitter musestille. Håper er at noen av de snur som følge av det voldsomme engasjementet i saken, sier Kierulf.

- Kan ikke stoppe endelig vedtak

Utvalgsleder Cathrin Janøy (MDG) opplyser overfor DRM24 at hun vil legge tilrette for at opposisjonspartiene kan fremme sin sak slik lovverket tilsier.

Men administrasjonens behandling av saken, hvor prosessen innebærer at endelig beslutning i saken skal fattes og offentliggjøres 24. januar, kan ikke stoppes, ifølge Janøy.

- Da må det rent teoretisk isåfall gjøres et nytt politisk vedtak i møtet den 26. januar som får dette omgjort i etterkant. Jeg kan ikke skjønne annet enn at opposisjonen vil sitte og håndplukke hvilke barnehager som skal legges ned på bakgrunn av egne synspunkter, sier Janøy.

Hun legger til at posisjonen har «landet» i sakens anledning, og at hennes syn er at administrasjonen har levert på den oppgaven de har fått i forhold til å foreslå ny barnehagestruktur.

- Denne saken har vart lenge, og når det på tide å få avsluttet, sier Janøy (bildet).

Powered by Labrador CMS