HAR BLITT LYST OG FINT: Lysmastene som kommunen har satt opp, kombinert med snø på bakken, sørger for reneste dagslyset på Strømsø Torg.

Skryter av opplyst torg:
- Oppleves mye tryggere nå

Driverne av Peppes Pizza har i løpet av det siste året hatt flere skumle episoder rett utenfor døra med ungdomsgjengene som har herjet spesielt på Strømsø Torg. Nå ser problemene ut til å være historie.

Publisert Sist oppdatert

STRØMSØ: DRM24 har ved en rekke anledninger i høst omtalt slåssing, ran, knivtrusler, beslag av kniver og trusselsituasjoner i området Strømsø Torg.

Det har naturligvis ikke vært positivt for de næringsdrivende på torget, men etter at både politiet og kommunen har iverksatt flere tiltak, har det nå gått lang tid - mange uker - uten spesielle episoder knyttet til ungdomsgjengene som tidligere har herjet i området, etter hva DRM24 erfarer.

I tillegg til at politiet har gjennomført regelmessige kniv-visitasjoner og økt patruljering i området, har også kommunen satt opp ekstra belysning i form av flere lysmaster med sterk belysning på deler av torget som tidligere var nokså mørkt da høstmørket falt på.

- Ble som natt og dag

Spesielt i området langs NSB-bygget der julegrana i dag står, har det vært mørkt. Nå jubler Peppes-driverne Rashim og Rajesh Sharma for tiltakene som åpenbart har bidratt til å gjøre torget både tryggere og trivligere.

- Det var veldig mørkt, omtrent som forlatt bakgård. Det utviklet seg jo nesten til et samfunnsproblem hvor folk ikke ville bevege seg i området. Men kommunen var utrolig imøtekommende og fulgte opp raskt da vi tok det opp. Dette hjalp veldig, det ble som natt og dag, sier Rashim Sharma til DRM24.

Hun forteller også at Bane Nor har vært serviceinnstilte og bidratt med økt patruljering av vektere på stasjonsområdet. Men et lite stikk til kommunen, har Sharma fortsatt.

- Årets juletre kunne faktisk vært litt hyggeligere, det ser ikke spesielt pent ut. Men uten bra samarbeid med kommunen og Bane Nor hadde vi ikke holdt ut byggeperioden rundt her, sier Sharma, som gleder seg til ny bybru og stasjonsområdet står ferdig.

Det ble ekstra mørkt da lysene fra bybrua forsvant. De nye lysene er med på å kompensere for dette.

Kan bli permament

Virksomhetsleder Frode Vestgarden i parkvesenet i Drammen kommune forteller til DRM24 at det var nettopp de mørke omgivelsene og tilbakemeldinger om uønskede hendelser som fikk kommunen til å ta affære.

- Det ble ekstra mørkt der når lysene fra bybrua forsvant, så dette er med på å kompensere for dette, sier Vestgarden. 

Han utelukker heller ikke at de nye lysene blir permament. 

- Absolutt ikke, men vi får ta en endelig vurdering på det etter at den nye bybrua er på plass, sier Vestgarden.

Powered by Labrador CMS