Overfalt av ungdomsgjeng

Én person ble slått ned og sparket mens han lå nede av minst fire tenåringsgutter utenfor jernbanestasjonen.

Publisert Sist oppdatert

SENTRUM: Politiet rykket like etter klokken 19.00 mandag ut til melding om slåssing mellom flere personer ved jernbanestasjonen.

Etter hva DRM24 erfarer fra en video tilsendt av et øyenvitne går minst fire tenåringsgutter av utenlandsk opprinnelse løs på det som fremstår som en eldre, etnisk norsk mann utenfor inngangen til Peppes Pizza.

Videoen viser at en av guttene bruker et belte å slå med, og da guttene har fått slått mannen i bakken sparker de mannen gjentatte ganger mens han ligger nede før de forsvinner.

Foranledningen for hendelsen er ukjent, men den antatt fornærmede parten roper det som fremstår som «han er Norge» og «Norge» gjentatte ganger mens bruduljen pågår. Det kan dermed virke som om noe av hendelsesforløpet er rasistisk motivert.

Voldsoffer til sykehus - mindreårige anmeldt

Operasjonsleder i politiet Espen Reite opplyser til DRM24 at den fornærmede mannen er i 20-åra, og er fraktet Drammen sykehus i ambulanse for undersøkelser og behandling. Vedkommende skal imidlertid være oppegående og trolig ikke alvorlig skadd. 

Reite opplyser videre at de har kontroll på noen av de involverte, og jobber med undersøke hendelsesforløpet nærmere, samt avhøre vitner - men at det gjenstår en del etterforskning for å kunne si noe sikkert om foranledningen.

To gutter i tenårene blir anmeldt for forholdet, mens totalt fem er bortvist fra sentrum, ifølge politiet. Samtlige skal være mindreårige.

- Det kan ikke utelukkes at flere vil bli anmeldt i ettertid. Foresatte til guttene som er anmeldt er varslet, opplyser politiet.

En annen mann i 20-åra som ikke hadde noe med hendelsen å gjøre er anmeldt for å hindre politiets arbeid på stedet og ikke etterkomme pålegg.

DRM24 har for ikke lenge siden omtalt en kriminell ungdomsgjeng som begår ran, truer og utøver vold mot andre i bybildet, spesielt området Strømsø Torg. Det er foreløpig ikke kjent om de involverte i denne hendelsen er knyttet til denne gjengen.

Reite vil ikke svare på om verken ungdommene eller den fornærmede parten er kjenninger av politiet fra tidligere.

DRM24 har også tidligere omtalt en tilsvarende ungdomsgjeng som gikk til angrep med belter på en eldre mann på bussholdeplassen ved Blichs gate P-hus ikke langt unna.

Powered by Labrador CMS