SNØ TIL BESVÆR: Værgudene bød på utfordringer for trafikanter både til beins og til bils fredag ettermiddag.

Snøkaoset i bilder: - Det verste jeg har opplevd som brøytebilsjåfør

Fredag skapte trolig enda mer kaos på veiene enn onsdag og torsdag. En kvinnelig bilsjåfør satte seg fast syv ganger i løpet av dagen (!). Her er dagens blinkskudd fra veiene i Drammen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: De fleste som har gått ut døra de siste dagene har fått merke snøens utfordringer, og inngangen på helga skapte store problemer i ettermiddagsrushet fredag etter over 20 centimeter snø siden morgentimene.

DRM24 tok en runde med kameraet i ettermiddagstimene, og det manglet ikke på fotomotiver.

Taxisjåfør Omir fra Drammen Taxi stod fast i brøytekanten langs Austadveien i sin Toyota RAV4, og stilte villig opp på bilde da DRM24 stilte med slepetau og fikk han løs.

Ifølge politiet har også denne dagen forløpt seg uten større trafikkuhell, men både gående og kjørende har hatt enorme utfordringer med fremkommeligheten:

Biler som står fast overalt og må ha hjelp til å komme seg videre, gående som balanserer mellom brøytekanter og tungtrafikk med livet som innsats.

DYTTE-DUGNAD: Et vanlig syn i Drammen fredag, her fra Fjell hvor en elbil hadde satt seg fast øverst i Lauritz Hervigs vei.

En brøytebilsjåfør oppsummerte det slik overfor DRM24:

- Timene siden i dag morges er det verste jeg har opplevd noensinne.

Det forklarer også kanskje noe av årsaken til hvorfor svært mange av byens veier og gater fortsatt ikke var brøytet midt i ettermiddagsrushet.

En ung kvinne på vei hjem stod fast med bilen nederst i Solsvingen på Austad.

- Jeg har stått fast syv ganger i dag og nå venter jeg på mannen min, så får han ta over, fortalte hun oppgitt.

SOLVINGEN: Både buss og brøytebil måtte pent vente til bilen fikk hjelp til å komme seg ut av snøen, da ingen av de to kom seg bakover opp bakken igjen.

Flere fotgjengere ble også obervert på ski gjennom bygatene fredag - og etter brøyestandarden å dømme var det trolig det beste fremkomstmiddelet.

Mange tok snøens komplikasjoner med et smil, men for enkelte kokte det over: Kvelden endte med at en brøytebilsjåfør fikk knust ruta av en forbannet huseier på Konnerud.

SKIFØRE: Her fra Austadveien fredag ettermiddag. Ute i veibanen var trolig smørefritt og en god porsjon pågangsmot det beste alternativet utifra «løypemeldingen».
KONNERUDGATA: Ikke lett å være fotgjenger under de rådende omstendigheter i ettermiddagsrushet.
FAST I BRØYTEKANTEN: Her fra Solsvingen. Hvordan dette endte vites ikke.
FAST PÅ FLATA 1: Kvinnelig bilfører med stopp i Nedre Strandgate skapte kø. Her i telefonsamtale utenfor bilen med varselblinken på.
FAST PÅ FLATA 2: Lastebilsjåfør fikk drahjelp av DRM24 kom til å komme seg videre bak Marienlyst.
FAST I BRØYTEKANTEN: Golf med varselblink delvis ut i veibanen i Austadveien fredag ettermiddag - bilfører ute av bilen i telefonen.
UT OG SKRAPE FRONTRUTA: En kvinne mente det var en god ide å stoppe for å gå ut å skrape frontruta midt i rundkjøringen utenfor Gulskogen senter.
STENSETHBAKKENE: Audi kjørte seg fast i krysset Uranusveien - fikk dyttehjelp.
Powered by Labrador CMS