AKROBATISK: Her fremfører Aleksandra (21) fra Krokstadelva et av mange imponerende stunt i en velkoreografert forestilling.

Aleksandra har kun vært aktiv i seks måneder - nå konkurrerer hun i norgestoppen

Aleksandra Brzezinska fra Krokstadelva og Silje Aasheim Johansen fra Drammen imponerte i sitt første norgesmesterskap i Polesport i helga.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN / OSLO: Felles for begge de to spreke jentene er at ingen har noen lang bakgrunn fra sporten. Allikevel konkurrerer de allerede på toppnivå, og i helga deltok de i norgesmesterskapet på Bygdøy i Oslo. 

I «senior professional»-klassen deltok 12 utøvere fra hele landet, og de to jentene fra Polefitness Drammen ga alt når finalen gikk av stabelen søndag.

- Det er like før jeg kaster opp, det var så tungt, var det første Silje Johansen (19) greide å si da hun gikk av scenen.

Temmet sceneskrekken

19-åringen jobber også som instruktør for Polefitness Drammen, og har tre års erfaring i sporten.

Rutinen til tross, ekstrem sceneskrekk var drammensjentas største frykt da hun skulle konkurrere for første gang.

- Jeg måtte takle sceneskrekken foran publikum og skalv i kroppen, men hadde trodd det skulle gå verre til tross for en brå start, sier Johansen, fornøyd med egen prestasjon.

Fra hjemmetrening til NM på et halvt år

Lagvenninne Aleksandra følte også presset før sin første konkurranse. I motsetning til Johansen har Brzezinska bare et halvt års erfaring som aktiv polesport-utøver.

- Jeg ville gjerne utfordre meg selv litt da jeg stilte i professional-klassen. Jeg var veldig stresset, men fikk gjort alle triksene så jeg synes det gikk veldig bra, sier en andpusten 21-åring etter fremføringen var over.

Krokstadelva-jenta forteller at hun har bakgrunn fra sportsgymnastikk og har hatt stang hjemme før hun begynte aktivt med den nye idretten.

- Det hjalp meg nok i overgangen, forteller Brzezinska.

Fire lokale utøvere

Polefitness Drammen var en av mange klubber representert i Norgesmesterskapet, og hadde doblet antall utøvere fra fjoråret med fire jenter på deltakerlista.

I tillegg til Aleksandra Brzezinska og Silje Aasheim Johansen som deltok i Professional-klassen, representerte også Ida Norita Wium og Aleksandra Bratek drammensklubben i amatørklassen.

- Vi er skikkelig stolte av alle fire, det var så mange fantastisk dyktige deltakere med i år og nivået blir bare høyere for hvert år. Det har vært en spennende reise og så gøy å se hvordan de har utviklet seg, sier innehaver Nette Jandee Moen på Polefitness Drammen til DRM24.

Silje Johansen fikk 30,5 poeng av dommerne, mens Aleksandra Brzezinska fikk en nesten like god score med 29,8 poeng. Det er et høyt nivå til å være første konkurranse, men foreløpig ikke nok til pallplass.

- Vi kommer enda sterkere tilbake i 2019! Nå er allerede planleggingen i gang til neste NM, sier Moen begeistret til DRM24.

LES OGSÅ: Populært med polesport - og ikke bare for de pikante

Se flere bilder av Aleksandra og Silje i NM-finalen her:

...

SLITEN, MEN FORNØYD: Fire minutters oppvisning i polesport er svært utmattende. Her gratulerer Silje Johansen (t.v.) lagvenninne Aleksandra Brzezinska (t.h.) med en godt gjennomført finaleopptreden.
STERK: Polesport krever styrke, smidighet og kroppsbeherskelse på høyt nivå.
 
JUBEL: Silje Aasheim Johansen, her flankert av innehaverne fra Polefitness Drammen, Nette Jandee Moen og Elisabeth Skorgan, mottar poengene fra dommerpanelet.
DOMMERPANEL: Polesport er på hurtig fremmarsj i Norge, og på vei inn i ordnede former som organisert idrett med forbund og mesterskap.
KUNSTNERISK: Her er Silje Aasheim Johansen i et av flere luftige numre.
Powered by Labrador CMS