Kristine Stavås Skistad (25) med Konnerud-flagget etter skisprint-seieren i Drammen.

Stavås Skistad med - en slags - retur til landslaget

Langrennsfantomet fra Konnerud vender tilbake til langrennslandslaget kommende sesong, men vil fortsatt kjøre eget treningsopplegg på Konnerud med Lage Sofienlund.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: Det har vært en diskusjon rundt Skistads veivalg videre siden slutten av langrenssesongen, og etter at Johannes Høstflot Klæbo nylig valgte å vende tilbake til landslaget har Kristine Stavås Skistad nå valgt å gjøre det samme, skriver NRK.

Skistjernen bedyrer imidlertid at det sportslig sett ikke blir noen endringer - hun vil fortsatt kjøre sitt eget treningsopplegg på Konnerud. Ifølge trener Lage Sofienlund, var dette er ufravikelig krav. At Skistad blir en del av landslaget innebærer i hovedsak markedsrelaterte betingelser.

- Man får bidratt litt inn på landslaget på markedssiden og at Norge forhåpentligvis står bedre rustet til neste sesong, sier Skistad til NRK.

Og i det som må betegnes som en seier for forbundet, hva gjorde at Skistad valgte å gå for denne løsningen? Overfor NRK beskriver hun et «drømmetilbud» etter en «veldig god dialog» med landslagssjef Ulf Morten Aune og daglig leder i langrennskomiteen Cathrine Instebø de siste ukene.

- Vi fikk nylig dette tilbudet, som jeg og Lage har diskutert. Vi har kjent på følelsene om at det øker sjansene for å gjøre det bra for Norge, og gjøre det bra for meg til vinteren. Det er vinn-vinn, og alle er fornøyde, Skistad til NRK.

Powered by Labrador CMS