Stavås Skistad parkert av svenskene

Greide bare 3. plass i klassisk sprint i verdenscupåpningen i Ruka.

Publisert Sist oppdatert

FINLAND: Konnerud-løperen startet med seier i prologen i verdenscupåpningen fredag ettermiddag, og etter kvartfinalene var det kun Kristine Stavås Skistad (24) igjen av de norske kvinnene.

Fra semifinalen gikk Stavås Skistad videre til finalen på tid etter å ha kommet på 3. plass, og i finalen var det klart for Norge, fire svensker og en finne.

Stavås Skistad gikk ut i tet, men ble fragått av svenskene etter en dårlig 4. posisjon opp den nest siste bakken.

Inn mot mål var Emma Ribom og Jonna Sundling alene i tet, mens Stavås Skistad staket fra Frida Karlsson inn på en 3. plass 2,6 sekunder bak vinner Ribom - og gjorde et dårligere løp enn i semifinalen.

Dermed ble det brudd i seiersrekken i verdenscupen for Stavås Skistad etter at hun vant de fem siste rennene i fjorårssesongen.

Også Johannes Høstflot Klæbo endte på en tredjeplass i herrenes finale, mens Erik Valnes var overlegen og tok seieren.